Isten hozta a Rózsafüzér Királynéja Plébánia honlapján!

Egyházi adó
Többen kérdezik: hogy kell, mikor, mennyit, kinek… kell fizetni…
Püspöki Karunk megállapítása szerint: minden katolikustól netto bevételének 1 %-át kérjük. Pl. Ha havi 56 ezer a bevételem (fizetésem, nyugdíjam, ösztöndíjam, stb...) akkor abból havi 560 Ft az „egyházi adó”, más néven „egyházi hozzájárulás” = hozzájárulok plébániai közösségem működtetéséhez (pl. a rezsi költségekhez, alkalmazottak fizetéséhez, egyéb hétköznapi kiadásokhoz, stb.).
- Lehetőleg év elején, de bármikor is, több részletben is…
- Legegyszerűbb plébániánk irodájába behozni, irodaidőben. - Esetleg misék után a sekrestyében is…
- Lehet csekket kérni, átutalni is. 
- Bankszámlaszámunk: 
CIB 10701049-47209503-51100005
 
Sokak kérésének eleget téve a plébánia irodában  lehetőség van a bankkártyás fizetésre is! Ez - függetlenül attól, hogy melyik banknál vezeti valaki a bankszámláját - a hívek számára ingyenes, a bank nem számít fel "tranzakciós díjat", szemben a banki átutalással vagy a készpénzfelvétellel.
 
 
----
A miséken való perselyezésnek más a célja, rendeltetése…
Az un. évenkénti 1%-ról való rendelkezés (pl. a Katolikus Egyháznak) az országos „nagykalapba” megy, nem hozzánk jön! - És ugye az nem a pénztárcádból, hanem az állam bácsinak befizetett adódból rendelkezel. Ha nem rendelkezel, marad az állam bácsinál.
Mindezeken kívül többen adnak külön adományokat is (most pl. templomunk szines üvegablakaira gyűjtünk - látjuk állapotukat!). Ezeket ugyanúgy lehet eljuttatni, mint az egyházi adót. Isten fizesse meg! 
-------------