Isten hozta a Rózsafüzér Királynéja Plébánia honlapján!

2020.

Márc. 29.

1. Az éjszaka óraátállítás volt. Egy órával előbbre (kevesebbet alhattunk!).

2.Sokan köszönetet mondtak már, hogy honlapunkon is – youtube csatornánkonhttps://www.youtube.com/channel/UCXf2lC61uuGuv31yrCU8Afg?view_as=subscriber kapcsolatban lehetünk egymással. A 10-es mise ismét rajta lesz! Annak is örülök, hogy sokan telefonon, e-mailen keresik/segítik egymást, stb. Hála a sokféle kapcsolatért!
3. Ma a Szentföld javára van gyűjtés. Ki, hogy tudja… Banki átutalással, csekken, borítékban a postaládába, stb. – A perselypénzt, adományt ugyanígy (nem fontos hetente, lehet havi tételben is). Isten fizesse meg az eddigieket is! – Aki viszont rászorul segítségre, forduljon bizalommal hozzám!
4. A Kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletet átküldtem a rokimindenki levelező listára. Vegyük komolyan. „Mindenki maradjon otthon!” – Mindezeket figyelembe véve, aki mégis a templomunk felé jár, az üvegajtóig be tud térni templomunkba. Egyelőre du. 16-18-ig az üvegajtó is nyitva. Köszönet a templomőrzőknek! Még lehet jelentkezni! https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DL7FY4q1Nh-NbF1MA2CnQCxB4-c3YNW2RPFllFDu4uM/edit#gid=0
5. Egy hét múlva Virágvasárnap, kezdődik a Nagyhét! – Milyen jó, hogy az Adoremus-ból tudjuk követni a szertartásokat! Ez ügyben még lesz tájékoztatás!

Márc. 22.
1. A járvány miatt egyelőre nem lesznek szentmisék templomainkban. Viszont annál inkább törődjünk lelkünkkel. Erről már sok híradást adtunk és adunk honlapunkon és minden nap ajánljuk a Magyar Kurir honlapot is nézegetni.
2. Most, hogy nem lesznek nyilvános szentmisék, továbbra is biztosítani szeretnénk a lehetőséget, hogy bekapcsolódhassunk majd a templomunkból közvetített vasárnapi szentmisékbe, 10.00 órai kezdettel. A rokimindenki levelező listán küldtünk egy linket.  Aki nincs rajta e levelező listán feliratkozhat  a csatornánkra (egyszerűen a FELIRATKOZÁS vagy SUBSCRIBE gomb megnyomása), így mindig e-mail értesítést fog kapni, amikor új tartalom érhető el a csatornán. Ide teszünk fel egyéb videó üzeneteket is. 
3. Templomunk minden nap nyitva lesz 16-18 óráig – szentségimádási lehetőség.  De lehet jelentkezni templomőrzésre is a küldött táblázaton keresztül.
4. Fontosabb ügyeket iroda időben, lehetőleg telefonon intézzünk. Misét is lehet „rendelni”, mivel a plébános minden nap misézik (hívek nélkül).
5. Szerdán Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, Urunk születésének hírüladása. Ezen a napon főleg a gyermekre vágyókért és a gyermeket várókért imádkozunk…
6. Jövő vasárnap a Szentföld javára van gyűjtés. Banki átutalással, vagy a Szent Antal perselybe lehet e célra adakozni – megjelölve az adományt: Szentföld!

Márc. 15.
1. Márc. 15. templomunkban egész napos szentségimádás! Van miért, kikért imádkoznunk az Oltáriszentség előtt! De. 9-kor kezdjük, majd a 10 órai szentmise után az esti 6-os miséig folytatjuk…
2. A mára tervezett krumpli leves ebéd elmarad!
3. Csütörtökön Szent József ünnepe lesz. 
4. Pénteken folytatjuk a közös keresztút imákat, az ideiglenesen felhelyezett „élő képek” előtt (egy fiatal fotóművész jóvoltából – faliújságunkon olvashatunk róla).
5. Szombaton gyalogtúrára megyünk.
6. Jövő vasárnap a Betegek kenete szentségében lehet részesülni a 10 órai szentmisén. A sekrestyében, vagy az irodánkban lehet feliratkozni. Szentgyónással, a szentséggel kapcsolatos tudnivalókkal készüljünk.
7. Örömmel jelenthetem, hogy a hívek jóvoltából az új tanévre eddig újabb 9 pakisztáni gyermek iskoláztatására jött össze adomány (a mostani tanévben 4 gyermekünk van). https://www.fokolare.hu/hirek/10137
8. A járvánnyal kapcsolatban naponta hallhatunk/olvashatunk híreket. A sok internetezés helyett olvassuk naponta a Magyar Kurirt! https://www.magyarkurir.hu/ Vegyük komolyan. Püspökeink üzenete: https://katolikus.hu/
Templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és körültekintően kell eljárni. Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, és ne menjen közösségbe. Különösen is figyeljünk idősebb embertársainkra. 
9. Bíboros atyától: 
Főtisztelendő paptestvérek!
A COVID-19 járvány kapcsán, a liturgikus programok tekintetében egyelőre továbbra is a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március 5-én kiadott intézkedései vannak érvényben:
a szenteltvíztartók használatának mellőzése
a békeköszöntés elhagyása
és a kötelező kézbe áldoztatás.
Ismételten, nyomatékosan kérjük, hogy ezeket és a más javasolt óvintézkedéseket mindenki kötelezően tartsa be (testi érintések, pl. „kis kereszt osztása” mellőzése; alapos kézmosás mise előtt és után). 
Mindezek mellett:
Mivel az idősebb testvérekre, a 60 év felettiekre, valamint a súlyos és krónikus betegségben szenvedőkre különös veszélyt jelent a vírusfertőzés, ők jogosan félnek attól, hogy részt vegyenek közösségi liturgikus alkalmakon. Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint  a megyéspüspök ha úgy ítéli, felmentést adhat a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól (vö. CIC 87. kán. 1. §.; 1245. kán.). Ezt a felmentést – a veszélyes fertőzés elkerülésének céljából – Erdő Péter bíboros úr, mint az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye főpásztora, a területére nézve megadja. Kérjük tehát a Paptestvéreket, hogy nyugtassák meg az idősebb testvéreket, akik nem mernek a járvány idején templomba menni, hogy ezzel nem követnek el bűnt! Arra viszont hívjuk fel figyelmüket, hogy ettől még az Úr napjának megszentelése ugyanúgy parancs számukra: próbáljanak többet imádkozni, s rádión, vagy TV-n keresztül szentmise közvetítésbe bekapcsolódni.
A tegnapi napon Miniszterelnök Úr bejelentette, hogy március 16-a hétfőtől a diákok nem fognak bejárni az iskolákba, hanem a tanítás digitális módon, távoktatásként fog folytatódni. Ez természetesen érvényes az iskolai hittanórákra is, vagyis lehetőség szerint digitális oktatással kell megoldani a vírus idején a tananyag átadását. Ezen kívül kérjük, hogy ebben az időszakban hagyják el a plébániai hittanokat és katekéziseket is, s minden közösségi összejövetelt! Egyéni szentségimádásra és egyéni imádságra biztosítsunk lehetőséget templomainkban!  
Köszönjük a megértést és a közreműködést, s mindezek mellett is kegyelmekben gazdag, imádságos nagyböjtöt kívánunk!
Paptestvéri szeretettel:
Kelemen Imre
irodaigazgató
A Katolikus Karitász idén is meghirdeti a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtését. Ehhez templomunk is csatlakozik. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy március 15. és 22. között gondoljanak a rászoruló, nélkülöző testvéreinkre, akiknek azonnal elfogyasztható, tápláló élelmiszereket gyűjtünk. Így például májkrémek, készétel konzervek, leszek, csokoládék. Nagyon örülünk a cukor, kifőzni való tészta, pudingpor adománynak is, de azt továbbítjuk a központnak, mert ezeket nem mindenki tudja elfogyasztani. Gondoljunk erre, amikor adományozunk. Ezeket a szokott helyen a baloldali (Szent Domonkos) oltár előtt gyűjtjük. Természetesen pénzt is elfogadunk e célra (így pl. nem kell menni vásárolni). Isten fizesse meg kinek-kinek adományát. 

Márc. 8.
1. Főegyházmegyénkben minden nap van valamelyik templomban egész napos szentségimádás. Nálunk márc. 15. és augusztus 4. – Ezért egy hét múlva reggel 9-től az esti szentmiséig nyitva lesz a templom, vár bennünket Jézus! Kérjük, hogy akik előre tudnak fix időpontot vállalni, azok iratkozzanak fel.
2. Továbbra is minden péntek este közösen imádkozzuk a Keresztutat!
3. Már hirdettük is, de honlapunkon/interneten, faliújságon is olvasható püspökeink intézkedése a járvánnyal kapcsolatban. Amit kiemelnénk: a szenteltvíz tartót egyelőre ne használjuk, mellőzzük a mise közbeni kézfogást és a szentáldozás kézbe történik!
4. A hittanórák rendjében változás történt! Felnőtt hittan minden hónap 4. hétfőjén lesz. A 2. hétfőn (így holnap is) a Hittel ismerkedőknek  (Katekumen)  van.  Pl. felnőtt keresztelésre, elsőáldozásra készülőknek…
5. Egy hét múlva, március 15-en szervezzük a már hagyománnyá vált nagyböjti krumplileves ebédünket. Ilyenkor lemondunk a vasárnapi finom ebédről, helyette az árát felajánljuk a Karitász javára. Jelentkezni lehet interneten vagy a sekrestyében, illetve az irodában. Mindenkit várunk szeretettel. 
6. A Katolikus Karitász idén is meghirdeti a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtését. Ehhez templomunk is csatlakozik. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy március 15. és 22. között gondoljanak a rászoruló, nélkülöző testvéreinkre, akiknek azonnal elfogyasztható, tápláló élelmiszereket gyűjtünk. Így például májkrémek, készétel konzervek, leszek, csokoládék. Nagyon örülünk a cukor, kifőzni való tészta, pudingpor adománynak is, de azt továbbítjuk a központnak, mert ezeket nem mindenki tudja elfogyasztani. Gondoljunk erre, amikor adományozunk. Ezeket a szokott helyen a baloldali (Szent Domonkos) oltár előtt gyűjtjük. Természetesen pénzt is elfogadunk e célra (így pl. nem kell menni vásárolni). Isten fizesse meg kinek-kinek adományát. 
7. Templomunkban kivételesen 14.-én, szombaton du. fél 5-kor is lesz szentmise. A fokoláre lelkiség ( www.fokolare.hu ) Chiara Lubich halálának 12. évfordulója alkalmából kérte (2008. március 14.). Mindenkit szeretettel várunk.
8. Már most hirdetjük, hogy 19.-én, Szent József ünnepén Férfi est lesz a plébánián.
9. "Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” Mt 18.19-20
Imádkozzunk együtt a világméretű járvány és annak minden következményének megoldásáért SZERDÁNKÉNT 20.00-kor a Fájdalmas Rózsafüzér elmondásával!
(Imádkozás módja: Mindenki az otthonában mondja, de mégis lelki egységet képezve egymással. Ha valaki nem tudja elmondani abban az órában, akkor a nap folyamán is bármikor megteheti.)
Jó tudni egymásról, hogy kik vagyunk akik együtt imádkozunk, ezért aki szeretne ebben részt venni feliratkozhat a következő táblázatba:

Márc. 1.
1. Elsővasárnapi rózsafüzér imánk – kitett Oltáriszentség előtt – 9.15-kor kezdődik!
2. Istennek hála a tegnapi lelki-napért! Köszönet minden résztvevőnek, szolgálónak! És azoknak is örülök, akikkel hamvazószerdán együtt kezdhettük az idei nagyböjtöt!
3. Film klub lesz csütörtökön, az esti szentmise után.
4. Elsőpéntek következik… Az esti szentmise után közös Keresztút ima, a kitett Oltáriszentség előtt.

Febr. 23.
1. Ma a katolikus iskolák javára van gyűjtés. A 326 katolikus oktatási intézmény 715 intézményegységgel van jelen a magyar köznevelésben. Az idei tanévben 171 óvodát, 254 általános iskolát, 101 gimnáziumot, 27 szakközépiskolát, 50 szakgimnáziumot, 11 gyógypedagógiai intézményt, 57 kollégiumot és 44 alapfokú művészeti iskolát tart fenn 15 egyházmegye, 27 szerzetesrend és három egyéb egyházi szervezet. A Magyar Katolikus Egyház a 2019/20-as tanévben összesen 135 074 fiatal oktatásáról gondoskodik, 13 324 pedagógus közreműködésével. https://www.magyarkurir.hu/hirek/vasarnap-orszagos-gyujtest-tartanak-katolikus-iskolak-javara
2. A Játékdélután 3 órakor lesz a plébánián.
3. A Roki Öko Csoport találkozója kedden este a szentmise után lesz.
4. Hamvazószerda következik. Kezdődik a Nagyböjt! Ezen a napon szigorú böjt van. Plébániai újságunkban részletesen olvashatunk róla. Szentmise reggel 7-kor és este 6-kor is lesz, hamvazkodási lehetőséggel
5. A Képviselőtestületünk szerda este tartja zárszámadó ülését.
6. Nagyböjti lelkinapunk szombaton a plébánián szentmisével kezdődik, 9 órakor. Ezen a napon nem lesz 7 órai szentmise! Tervezett program a faliújságon…
7. Egy hét múlva az elsővasárnapi rózsafüzér 9.15-kor kezdődik, kitett Oltáriszentség előtt.
8. Akik mézet rendeltek, átvehetik a plébánián.

Febr. 16.
1. Ma zárul a Házasság hete. A 10 órai szentmisén külön áldásban részesülhetnek a házaspárok.
2. A czestoshowai Mária kép – a lengyel-magyar barátság erősítésére - szerda reggelig van nálunk, aztán vándorol tovább. Ki, hány tized rózsafüzérrel, fohásszal köszöntötte?
3. A Nyugdíjas hittan kivételesen egy héttel később lesz…
4. Gyalogtúra lesz szombaton.
5. Egy hét múlva gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára. 
6. Jövő vasárnap 3 órakor kezdődik a Játékdélután.
7. A Nagyböjti lelkinapunk két hét múlva lesz (29-én, szombaton).

Febr. 9.
1. A mai nappal kezdődik a Házasság hete. A 10 órai szentmise plébániai közösségünk házaspárjaiért van felajánlva.
2. Hétfő este a szentmise után a plébánián házaspárok, jegyespárok találkozója lesz.
3. Febr. 11.-én kedden lesz a Szűzanya lourdesi jelenésének ünnepe és a betegek világnapja.
4. Ugyancsak február 11-én, kedden 17 órákor, a szentmise előtt, a częstochowai Szűzanya képmása előtt imádkozzuk a rózsafűzért, amelyet Budapesten bocsájtanak útjára, a Kőbányai lengyel templomból kiindulva, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából.
5. Szombaton lesz plébániánkon a Gyerekek farsangja
6. Mint ismert ebben a tanévben 4 gyermekünk van, akiket Pakisztánban támogatunk. Szép történet, ahogy összejött… Az új tanévre (ápr. 1-én kezdődik) már is befizetett 2 személy 1-1 gyermeket! Akik szívesen adnak – bármilyen összeget is - örömmel fogadjuk, lehetőleg március elejéig (irodában, vagy nekem átadhatják, vagy egy borítékban megjelölve a Szent Antal perselybe is)… Olvashatunk is e témában: https://www.magyarkurir.hu/hirek/a-fokolare-mozgalom-nyomorban-elo-pakisztani-gyerekek-megsegitesere-gyujt
Az iskolákban tanuló gyerekek képzési költsége egy tanévben nagyjából 65 ezer forint. Ezért az összegért ruhát, cipőt, iskolatáskát, tankönyveket, füzeteket kapnak, és ez fedezi a havi tandíjat is. Ezen felül a napközi költségét is fedezi, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyerekek az egész napot az iskolában töltsék.

Febr. 2.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér ima, kitett Oltáriszentség előtt 9 órakor kezdődik.
2. Urunk bemutatásának ünnepe van (Gyertyaszentelő Boldogasszony).  A de. 10 órai szentmisét gyertyaszenteléssel, körmenettel kezdjük. Gyertyát lehet vásárolni a helyszínen, de lehet hozni is. – A gyermekeket külön áldásban részesítjük!
3. Hétfőn Szent Balázs ünnepén, az esti szentmisén Balázs-áldásban lehet részesülni.
4. Egy hete elindult a Vándor Biblia. Minden vasárnap más-más (család) viheti haza, hogy a közös Szentírás és annak olvasása is kössön össze bennünket… A sekrestyében és az irodánkban lehet jelentkezni: ki, mikor szeretné haza vinni.
5. Jövő vasárnap, 9.-én kezdődik a Házasság Hete. A 10 órai szentmise közösségünk házaspárjaiért lesz felajánlva.

Jan. 26.
1. Ferenc pápa rendeletének értelmében ma van – az eddigi Szentírás vasárnapja helyett – az ISTENI IGE VASÁRNAPJA.
2. Felelevenítjük a már évekkel ez előtti gyakorlatot, elindul a VÁNDOR BIBLIA. Vasárnaptól vasárnapig más-más család (egyén) viheti haza olvasásra közös bibliánkat. Már ma is lehet jelentkezni érte! Jó lenne, ha minden családban közösen (is) olvasnák a Bibliát, beszélgetnének róla: mit üzen, és hogyan válthatjuk életre… - E célt szolgálja pl. a havonkénti Életige összejövetel is.
3. Szombaton du. 3-kor kezdődik plébániánkon a Felnőttek Farsangja. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk…
4. Egy hét múlva kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk az elsővasárnapi rózsafüzért.
5. Az idén vasárnapra esik Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe.  A 10 órai szentmisét gyertyaszenteléssel kezdjük, körmenettel… Kisgyermekek „bemutatása”/megáldása, és keresztelő is lesz.

Jan. 19.
1. Ma kezdődik az IMAHÉT a Krisztus-hívők egységéért. Templomunkban ezért hétfőn du. 5-kor lesz a szentmise, majd 6 órakor Imaest. Igét hirdet dr. Mészáros Kálmán baptista lelkipásztor.
Kedden a fasori evangélikus templomban, szerdán a reformátusoknál folytatjuk, minden alkalommal 6 órai kezdettel.
2. Jövő vasárnap du. 3 órakor Játékdélután a plébánián.
3. Két hét múlva, február 1.-én du 3 órától felnőttek farsangja lesz a plébánián. – A gyermek-farsang febr. 15.-én lesz.

Jan. 12.
1. A két pápa c. filmet lehet nézni és beszélgetni róla a plébánián, délután ½ 3 órai kezdéssel.
2. Egy hét múlva kezdődik az Imahét a Krisztushívők egységéért. Részletes tudnivalók a plébániai újságunkban, ill. honlapunkon olvashatók.
3. A Karitász Központ informatikai képzést - word és excel oktatást szervez a tavasz folyamán, 3 alkalommal. Akit érdekel, jan. 14-ig jelentkezzen karitász vezetőnknél, M. Bettynél.

Jan. 5.
1. Plébániai közösségünk elsővasárnapi rózsafüzér imája ¼ 10-kor kezdődik.
2. Öröm, hogy elsőpénteken sokan elkezdték a püspökeink által kért Nagykilencedet…
3. Hétfőn lesz Vízkereszt ünnepe, a szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban este 6-kor lesz szentmise, és a szenteltvíz készítése…
4. Elkezdődtek az ilyenkor szokásos lakásszentelések. Személyesen, vagy telefonon lehet időpontot egyeztetni! De az év folyamán bármikor is…
5. Plébániánk Képviselőtestülete szerda este 6 órai kezdettel ülésezik.
6. Film klub lesz csütörtökön este a szentmise után.
7. A két pápa c. filmet 12-én, ½ 3 órai kezdettel a plébánián is meg lehet nézni, és beszélgetni róla.

2019.
Dec. 31.
1. Ma este 6-kor tartjuk évvégi hálaadó szentmisénket. Jöjjön mindenki, ne legyünk hálátlanok. – Szentmise után pedig a plébánián lehet folytatni, közös szilveszterezéssel.
2. Holnap január 1. A szentmisén való részvétel kötelező!
3. 2020-ban, a szeptember 13-20-ig megrendezésre kerülő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig 9 elsőpéntek van. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra hív minden katolikus testvért, hogy végezzenek elsőpénteki nagykilencedet, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz. – Tehát már e héten lehet kezdeni…
4. Szombaton gyalogtúrára megyünk, a reggeli szentmise után… (Indulás a plébániáról 8 órakor).

Dec. 29.
1. Szent Család ünnepe. A szentmisék kapcsán a családok külön áldásban részesülhetnek.
2. A kedd esti szentmisében tartjuk az év végi hálaadást. Jöjjünk, ne legyünk hálátlanok!
3. Az év végi hálaadó szentmise után a plébánián lehetőség van együtt tölteni az óév utolsó óráit társasjátékozva, kártyázva, beszélgetve - éjfélkor pedig együtt köszöntjük az újévet templomunkban a tabernákulum előtt.
4. Jan. 1. Szűz Mária Isten Anyja ünnepe+Béke világnapja - Kötelező szentmise! 
4. Elsőpéntek következik – szentségimádással!
5. Szombaton évkezdő gyalogtúrára megyünk. Jelentkezés csütörtök estig.
6. Egy hét múlva, az elsővasárnapi rózsafüzér 9.15-kor kezdődik!

Dec. 22.
1. Köszönet mindazoknak, akik közösségünkért, templomunkért: karácsonyunkért tegnap fáradoztak. És köszönjük az adományokat is.
2. A 10 órai szentmise kapcsán a Bajza Hangkör ajándékoz meg bennünket énekes-zenei szolgálatával.
3. Hétfőn és kedden még lesz hajnali szentmise templomunkban, 6 órai kezdettel. Öröm volt a hajnali miséken együtt virrasztani! – A hajnali misék után gyóntatás is lesz!
4. Dec. 24.-én du. 3 órakor karácsonyi játék lesz templomunkban, majd éjféli szentmise (24.00 órakor).
5. Karácsony mindkét napján de. 10-kor és este 6-kor lesznek szentmisék templomunkban.
6. Egy hét múlva Szent Család vasárnapja. A családok külön áldásban részesülhetnek!

Dec. 15.
1. A 10-es mise után Karitász-vásár lesz. Lehet hozni-venni a karitász támogatására finomságokat, használható dolgokat. – A hittanteremben pedig Bábjáték lesz!...
2. Az esti szentmise után Orgona áhítat lesz.
3. Szombaton reggeltől lesz a karácsonyfák állítása templomunkban. Várjuk a dolgos kezeket!
4. Jövő vasárnap a 10 órai szentmise kapcsán a Bajza Hangkör szolgál templomunkban.

Dec. 8.
1. A de. 10 órai szentmisével kezdődik adventi lelkinapunk. Folytatás a plébánián, szokás szerint: előadások, kiscsoportos beszélgetések, közös ebéd (lehet hozni kínálni valót), fórum…
2. Folytatódnak a hajnali misék: hétfő, kedd, szerda reggel 6 órai kezdéssel. A többi napon változatlan a miserend.
3. Egy hét múlva Karitász-vásár
4. A Mandulaszem Bábcsoport évek óta mindig egy szép bábdarabbal örvendeztet meg bennünket karácsony előtt. Jövő vasárnap, december 15-én az adventi vásár után 11:15-kor kerül sor a plébánián a "Karácsony a nagyinál" című bábelőadásukra, melyre szeretettel hívnak minden gyermeket, szülőt, nagyszülőt és minden érdeklődőt. A belépés ingyenes." 
5. Jövő vasárnap az esti szentmise után orgona koncert lesz templomunkban…

Dec. 1.
1. Hála a közös adventi koszorú kötésért, a közös gyertyagyújtásért!
2. Elsővasárnap lévén 9-kor kezdjük a közös rózsafüzér imát, kitett Oltáriszentség előtt.
3. Az idei adventünkben hétfőn, kedden nem lesz esti mise. „Hajnali mise” hétfőn, kedden és szerdán lesz, 6 órai kezdettel! A többi nap változatlan.
4. Elindult a „Szállást keres a Szent Család” ájtatosság. Még van üres hely, lehet jelentkezni!
5. Film klub lesz csütörtökön, az esti szentmise után.
6. Elsőpéntek következik, közösségünk szentségimádásával.
7. Egy hét múlva lesz az adventi lelki-nap. A 10 órai szentmisével kezdjük, majd a plébánián folytatjuk: előadások, közös ebéd (hozzunk kínálni valót), kiscsoportos beszélgetések… Du. 4-kor tervezzük zárni.

Nov. 24.
1. Hála a szombat esti szentségimádásért, a résztvevőkért…
2. Országos gyűjtés van a Karitász javára. Az adományokat miséről kifelé menet gyűjtjük, de még a következő napokban is lehet hozni.
3. Játékdélután lesz, 3 órai kezdettel.
4. Egy hét múlva kezdődik az Ádvent. Szombaton du. fél 4-től közösen készítjük el adventi koszorúinkat, majd 18 órakor a templomban áldjuk meg, közös gyertya-gyújtás keretében.
5. Adventi hajnali misék templomunkban hétfőn, kedden, szerdán reggel 6-kor lesznek. A többi napon változatlan a miserend.
6. Az idei adventben is „Szállást keres a Szent Család”. A táblázatba is beiratkozhat (sekrestyében, irodában), aki szívesen fogadja a hozzá érkezőket, de egyénileg is lehet szervezni imaesteket…
KARITÁSZ
1.) Plébániánk Karitász csoportja is segít a KOHÓ Kapcsolati Hálónak, akik ózdi általános iskolás gyermekeknek gyűjtenek Karácsonyra egy cipősdoboznyi ajándékot.
Az a kérésünk, hogy akinek van otthon néhány nem használt, de ajándékozható 
- játék,
- édesség, 
- iskolai felszerelés, 
- könyv, 
- stb.
akkor juttassa el Plébániánkra irodaidőben. Együtt fogjuk eljuttatni a KOHÓ részére december 2-án, hétfőn. 
Kérjük, hogy a cipősdobozk ne legyenek lezárva, így még tehető bele olyan apróság, amit darabonként kapunk. Ezzel együtt azt is szeretnénk kérni, hogy valóban gyermekeknek való és fogyasztható, használható termékekkel gondoljatok a gyermekekre.
2.) Mézvásár zajlik Plébániánkon, a jól ismert termelőnktől lehet vásárolni Karácsonyra mézet. Átvétele november 30-tól lehetséges a Plébánián. Jelentlezni az interneten lehet vagy a Karitász csoport vezetőjénél. 
3.) December 15-én, az Öröm vasárnapján lesz a már hagyománnyá vált karácsonyi sütemény és Karitász vásár. Már most lehet rá készülni, készíteni a kézműves termékeket. Próbáljuk meg szem előtt tartani a teremtésvédelmet itt is. 

Nov. 17.
1. Ma van a Szegények világnapja. Ferenc pápa 4 oldalas levelet írt erre az alkalomra. Honlapunkon részletesen olvasható. (És még): https://www.vaticannews.va/hu/papa/news/2019-06/ferenc-papa-uzenete-a-2019-szegenyek-vilagnapjara.html
2. Kedden ünnepeljük Árpád-házi Szent Erzsébetet. Ebből az alkalomból
- a 10 órai szentmisén megáldásra fog kerülni Szent Erzsébet kenyere, melyből a mise után ki-ki, vihet haza. A kenyereket a Szent Erzsébet Karitász Központ jóvoltából kapjuk. Arra kérünk Mindenkit, hogy dobozt, zacskót otthonról hozzanak, amibe be tudják tenni!
- a 10 órai szentmise után kerül megszervezésre a Karitász Csoport által a Szent Erzsébet ebéd, melyre lehetett jelentkezni.
- Minden évben ilyenkor van országos gyűjtés a Karitász javára. Ez évben a jövő vasárnap (24.-én) lesz.
3. A NEK-re készülve, szombaton délután 5 órakor szerte az egész világon így templomunkban is, egy órás szentségimádás lesz. Mindenkit szeretettel várunk. És aki már tudja, hogy itt lesz (vagy bárhol), kérjük, az interneten regisztráljon!
4. Egy hét múlva Krisztus Király ünnepe, az egyházi év utolsó vasárnapja.
Három órakor Játékdélután is lesz.
5. Két hét múlva már kezdődik az Advent!
- Nov. 30.-án, szombat délután 3 órától szokás szerint, közösen készítjük adventi koszorúinkat a plébánián, majd este 6-kor közös gyertyagyújtás.
- Lehet tervezni a Szállást keres a Szent Család ájtatosságokat is (csoportok, egyének)…
- Adventi miserendünk az idén: hétfőn, kedden, szerdán lesznek hajnali misék, 6 órai kezdettel. A többi nap változatlan (csütörtök, péntek este 6-kor, szombat reggel 7-kor, vasárnapokon 10 és 18 órakor). 

Nov. 10.
1. A délelőtti szentmise után Engesztelő imaóra lesz.
2. Szerdán Magyar szentek és boldogok emléknapja.
3. November 17-én Szent Erzsébet ünnepe kapcsán a 10 órai szentmisén megáldásra fog kerülni Szent Erzsébet kenyere, melyből a mise után ki-ki vihet haza. A kenyereket a Szent Erzsébet Karitász Központ jóvoltából kapjuk. Arra kérünk Mindenkit, hogy dobozt, zacskót otthonról hozzanak, amibe be tudják tenni! 
4. És ezen a napon kerül megszervezésre a Karitász Csoport által a Szent Erzsébet ebéd, amire továbbra is várjuk a jelentkezéseket! 
5. A Karitász csoport jóvoltából ajándék színházi előadásra lehet jelentkezni. Az Újszínházban lesz lehetőségünk megtekinteni a Csíksomlyói passió című darabot december 4-én, szerdán este 19 órától. Jelentkezés interneten vagy a sekrestyében.

Nov. 3.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér közös imádkozása – kitett Oltáriszentség előtt – 9 órakor kezdődik.
2. Mindenki névnapját tartjuk vasárnap! Már a 10 órai szentmisén egymásért imádkozunk, majd a plébánián folytatjuk, szeretet-lakoma keretében. Lehet hozni finomságokat, amelyekkel egymást megkínálhatjuk.
3. Hétfőtől folytatódnak a hittanórák
4. A csütörtök esti Filmklub keretében A két korona c. filmet nézzük, Szent Maximilián Kolbe életéről.
5. Termelői almavásár zajlik plébániánkon. A részleteket elküldtük interneten, ott lehet jelentkezni és a sekrestyében. 
6. Szent Erzsébet ünnepe alkalmából szeretettel hívja és várja a Karitász csoport minden tagja korábban született, egyedülálló vagy egyedül élő Testvéreinket november 17-én, vasárnap ebédre a Plébánia hittantermébe. Jelentkezni az interneten lehet, vagy a Karitász csoport vezetőjénél, Bettynél, illetve a sekrestyében.
7. Már most, hirdetjük, hogy a Karitász csoport jóvoltából ajándék színházi előadásra lehet jelentkezni. Az Újszínházban lesz lehetőségünk megtekinteni a Csíksomlyói passió című darabot december 4-én, szerdán este 19 órától. Jelentkezés interneten vagy a sekrestyében, illetve a Karitász csoport vezetőjénél, Bettynél. Kérjük, csak azok jelentkezzenek, akik biztosan el is tudnak jönni.
8. Javában zajlik plébániánk közösségi terének bővítése. Isten fizessen meg az eddig beérkezett adományokért! 

Okt. 27.
1. Játékdélután lesz 3 órai kezdettel.
2. Őszi szünet lévén, a hétfő esti Felnőtt hittan elmarad.
3. Kedden este 6 órakor Boldog Chiara Luce mise lesz – akinek emlékhelye is van templomunkban.
4. Kedden, a szentmise után, 18:45 órai kezdettel plébániánk második Öko-estje lesz. Téma: teremtésvédelem és a permakultúra. Vendégelőadó: Pap-Szuromi Orsolya, aki személyes tapasztalatait osztja meg."
5. Pénteken Mindenszentek ünnepe, a szentmisén való részvétel kötelező! Templomunkban de. 10-kor és este 6-kor lesznek szentmisék.
6. Szombaton Halottak napja. Szentmise reggel 7-kor és du. 4-kor lesz.
7. Kérjük feliratkozni, hogy ki, mikor tud templomőrzést vállalni a hétvégén.
8. Ilyenkor búcsúnyerési lehetőség is van halottainkért. Részletesen plébániai újságunkban és az interneten olvashatunk róla.
9. Szokás szerint a Jézus Szíve oltárnál gyűjtjük borítékban elhunyt hozzátartozóinkért a miseszándékokat. Az év folyamán többször is értük misézünk.
10. Egy hét múlva elsővasárnap. A délelőtti szentmise előtt, 9 órakor kezdjük, kitett Oltáriszentség előtt a közös rózsafüzér imánkat. 
11. Jövő vasárnap tartjuk a „Mindenki névnapját”. De. 10-kor szentmise, majd agapé… (megvendégelhetjük egymást).

Okt. 20.
1. A Missziók vasárnapja van. Imáinkkal is támogassuk a missziók ügyét, az evangélium terjedését… legyünk mi is misszionáriusok… - A szentmiséről kifelé menet pedig anyagiakkal is segíthetjük e fontos ügyet, ki mennyit szándékozik… Országos gyűjtés van!
2. A máriazelli zarándoklatra 23.-án reggel 6 órakor indul a busz, templomunk elől. Ima-énekes könyvet hozzon mindenki! Étkezéséről ki-ki maga gondoskodik. – Ajánlatos már előre szentgyónással, imádsággal készülni.
3. Szombaton gyalogtúra lesz. Jelentkezés csütörtök estig!
4. Jövő vasárnap Játékdélután lesz, 3 órai kezdettel.

Okt. 13.
1. Hittanos gyermekeink elsőáldozása lesz a 10 órai szentmisén. Imádkozzunk értük, hogy sokadik áldozók is legyenek!
2. Interneten már tájékoztattam a kedves testvéreket, hogy a héten elkezdtük plébániánk közösségi tereinek bővítését. Pl.: a bejárati folyosó és a kis konyha megnagyobbítása, egy kis tárgyaló, a pincében pedig raktár kialakítása… Köszönet a már beérkezett adományokért, hozzájárulásokért.
3. Egy hét múlva Missziós vasárnap. Országos gyűjtés is lesz, de imáinkkal is támogassuk az evangélium terjedését!
4. Egy könyv, gyűjtemény jelent meg az Eucharisztiáról – Vársz ránk címmel. Kedvezményes áron vásárolható (1500 Ft). Ez is segíthet bennünket a NEK-ra készülni.
5. Egy DVD-t is ajánlok, rövid Életvédő film az abortuszon átesettek segítésére. Szintén megvásárolható.

Okt. 6.
1. Szombaton ünnepeltük templomunk búcsúját, és egyben a Rózsafüzért Imádkozók X. Országos találkozóját. Várakozáson felül nagyon sok zarándok érkezett, és máris sok pozitív visszajelzés ünnepünkről. Istennek hála és köszönet minden résztvevőnek – híveink dolgos csapatának…
2. Ma van a termény betakarítási hálaadás. Imáink mellett terményeket is szokás hozni a templomba (pl. 1-1 gyümölcsöt), hogy látható is legyen hálaadásunk.
3. Az elsővasárnapi rózsafüzér imánk – kitett Oltáriszentség előtt – 9 órakor kezdődik.
4. A 10 órai szentmisén a Spirit együttes szolgál templomunkban.
5. Hétfőn van a Rózsafüzér Királynője ünnepe, templomunk „névnapja”. 
6. Kedden Magyarok Nagyasszonya ünnepe!
7. Jövő vasárnap lesz templomunkban a gyermekek elsőáldozása, a 10 órai szentmisén. Imádkozzunk értük!

Szept. 29.
1. Szentírás vasárnapja van. Reggel 9-től folyamatos, hangos szentírásolvasás lesz templomunkban a 10 órai szentmiséig. Bibliák megáldása is lesz, ki-ki elhozhatja kedves szentírását.
2. A plébániai lelkigyakorlat után elindult egy közös gondolkodás, hogyan tudjuk folytatni az ott elhangzottakat. Ennek nyomán indul el a Teremtés-védelmi Öko-csoportunk szeptember 30-án, hétfőn az esti szentmise után. Ez lesz idén a teremtés hete is - a nyitó alkalmunkkal csatlakozunk egy országos rendezvényhez is, felhívva a figyelmet a fenntartható fejlődésünkre. Kezdés: 18:45. Meghívott előadó: Ashlock Kéthelyi Eszter, a Zuglói Kenyérközösség egyik alapítója és szervezője. Téma: A termék útjának lerövidítése a termelő és a vásárló között; személyes kapcsolat kialakítása a termelő családokkal - tiszta élelmiszerhez jutás. Várunk szeretettel Mindenkit!
3. Csütörtökön este Filmklub
4. Elsőpéntek következik. A közös szentségimádás szép hangolódás ünnepünkre!
5. Október 3. templomunk felszentelésének évfordulója - születésnapja, 7-én pedig névnapja: Rózsafüzér Királynője ünnepe. Szokás szerint együtt ünnepeljük, minden év október első szombatján. Ez templomunk búcsúja. A búcsúnyerésről részletesen olvashatunk több helyen is!
6. Mivel templomunk a Rózsafüzér Királynéja címen lett megáldva, ezért minden évben országos találkozót is hirdetünk ünnepünkre. Tehát 5-én, szombaton, 9 órától: A Rózsafüzért Imádkozók X. Országos találkozója lesz. Részletek a faliújságokon, honlapunkon, plébániai újságunkban olvashatók. – Jöjjünk, ünnepeljünk együtt és legyünk jó házigazdák. Jut mindenkinek tennivaló is… lehet hozni süteményt, kínálgatni vendégeinket, az ide érkező zarándokokat…! – Ezen a napon 7 órai szentmise nem lesz!
7. Egy hét múlva elsővasárnap következik. Kilenc órától közösen imádkozzuk a rózsafüzért, kitett Oltáriszentség előtt. – A 10 órai szentmisén a Spirit együttes szolgál (zenél-énekel). Ezt jótékonysági célra ajánlják fel: mise után adományokkal járulhatunk hozzá!
8. Szinten jövő vasárnap Terményhálaadás! Lehet hozni terményeket, hálánk jeléül jelképesen felajánlva!
8. Október a rózsafüzér hónapja. Lehet jönni minden nap a közös rózsafüzér imákra. A rózsafüzér csoportok és egyéni rózsafüzér imádságunk is megújulhat!
9. A buszfoglalás miatt holnap estig lehet jelentkezni a 23.-i MÁRIACELLI zarándoklatra. – Ha üres hely marad, más plébániákról is fognak csatlakozni!

Szept. 22.
1. Ma du. 3-tól ORGONÁS TEMPLOMBEJÁRÁS az Ars Sacra keretében.
2. Kedden – Szent Gellért ünnepén – a Babák-Mamákkal a Szent Gellért templomhoz zarándokolunk, és szokás szerint a játszótereket is meglátogatjuk. Indulás reggel 9-kor a templomunk elől.
3. Hétfőn Felnőtt hittan, csütörtökön Ige-kör lesz.
4. Jövő vasárnap, szeptember 29-én lesz Szentírás vasárnapja. Isten hozzánk intézett üzenetét ünnepeljük. Hallgassuk, olvassuk együtt a Bibliát! A vasárnapi szentmise előtt 9 órától közös szentírásolvasás lesz. Felolvasásra jelentkezni a sekrestyében kitett papíron ill. az e-mail-en holnap este kiküldött linken lehet. A feliratkozókhoz eljuttatjuk az olvasandó ige-szakaszt. – Bibliák megáldása is lesz… lehet hozni!
5. A plébániai lelkigyakorlat után elindult egy közös gondolkodás, hogyan tudjuk folytatni az ott elhangzottakat. Ennek nyomán indul el a Teremtés-védelmi Öko-csoportunk szeptember 30-án az esti szentmise után. 
Ez lesz idén a teremtés hete is és a nyitó alkalmunkkal csatlakozunk egy országos rendezvényhez is, felhívva a figyelmet a fenntartható fejlődésünkre.
6. Autóbuszos zarándoklatra megyünk Máriazellbe, okt. 23.-án. Az utazás 10.000 Ft/fő. Jelentkezni még lehet, szept. 30.-ig, 5e Ft előleg befizetésével.
7. Két hét múlva (okt. 5.-én) lesz templomunk búcsúja és a Rózsafüzért Imádkozók X. Országos Találkozója. Ezzel kapcsolatosan: várjuk a rózsafüzéres tapasztalatokat… süteményt lehet hozni aznap… templom nagytakarítás szept. 28. szombat és okt. 2.-án szerda du. 3 órától, és  mindenki úgy tervezze azt a hétvégét, hogy tudjon részt venni, segíteni a házigazdai feladatokban.
8. Megjelent plébániai újságunk szeptemberi száma… lehet vételezni!

Szept. 15.
1. A 10 órai szentmise után a BAJZA HANGKÖR tart rövid hangversenyt templomunkban – az Ars Sacra keretében.
2. Játékdélután lesz a plébánián, 15 órai kezdettel.
3. Jövő vasárnap, 22-én az Ars Sacra keretében ORGONÁS TEMPLOMBEJÁRÁS/ISMERTETÉS lesz templomunkban, 15 órai kezdettel.
4. Autóbuszos zarándoklatra megyünk Máriazellbe, október 23-án. Az utazás 10.000 Ft/fő. Jelentkezni szeptember 30-ig lehet, 5 ezer Ft előleg befizetésével.

Szept. 8.
1. A hittan évnyitó szentmise de. 10 órakor kezdődik. Veni Sancte Spiritus…
2. Elkezdődtek a hittanos összejövetelek. Hétfő este pl. már Felnőtt hittan lesz… Gyermekeknek szerda du. 5-kor… A többi hittan időpontja is látható a hirdető táblákon… Tervezet, még változhat…
3. A Bajza Hangkör Kórus az ARS SACRA napok keretében hangversenyt ad templomunkban, jövő vasárnap a 10 órai szentmise után, 11:00-kor.
4. Egy hét múlva 15.00 órakor játékdélután lesz a plébánián.
5. Mézvásárlás ügyben a karitász-felelőst (M. Betty) lehet keresni.

Szept. 1.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér imánk – szentségimádás keretében – de. 9 órakor kezdődik.
2. Plébániánk képviselőtestülete kedden este a szentmise után ülésezik.
3. A hittan évnyitó szentmise egy hét múlva, szeptember 8.-án, de. 10 órakor kezdődik. Gyerekek, felnőttek pár napon belül töltsék ki a jelentkezési lapot, hogy meg tudjuk tervezni az új tanév órarendjét!
4. A Gizella kör hétfő délelőtt, a Babák-mamák kedden délelőtt 10-kor már összejönnek.
5. Ige kör is lesz csütörtökön este.
6. Elsőpéntek következik, közösségünk havi szentségimádásával.

Aug. 25.
1. Csütörtökön tartjuk a „Mindenki születésnapját”. A szentmise kivételesen 5 órakor kezdődik, majd a plébánián folytatjuk az ünneplést.
2. Az elsővasárnapi rózsafüzér 9 órakor kezdődik, kitett Oltáriszentség előtt – ahogy a lelkigyakorlatunkon is „tanultuk”!
3. A hittan évnyitó szentmise két hét múlva (szeptember 8-án) lesz. A hitoktatás nagyon fontos – gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Már most, a következő napokban kérjük kitölteni a jelentkezési lapokat, hogy tervezni tudjuk az új tanévet/órarendet.

Aug.11.
1. Csütörtökön, augusztus 15-én lesz Szűz Mária mennybevételének főünnepe (Nagyboldogasszony). A szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban este 6-kor lesz szentmise.
2. „Augusztus 20-án 17 órakor Szent István Király ünnepén, a budapesti Szent István-bazilika előtti téren szentmisével és az Országos Szent Jobb Körmenettel emlékezünk meg első szent királyunkról.  Szeretettel várjuk a kedves híveket, akik 14.00-tól – biztonsági átvizsgálást követően – érkezési sorrendben foglalhatják el a helyeket a kijelölt szektorokban.” – (Idézet bíboros atya leveléből) – Templomunkban este 6-kor lesz szentmise.
3. Plébániánk éves lelkigyakorlatára megyünk a héten. Kérjük az itthon maradók imatámogatását!

Aug. 4.
1. Egész napos szentségimádás van templomunkban! De. 9.15-kor kitett Oltáriszentség előtt elsővasárnapi rózsafüzér imánk, 10-kor szentmise, majd keresztelő. Ezek után folytatódik a szentségimádás, az esti 6-os szentmiséig.
2. Kedden Urunk színeváltozásának ünnepe.
3. A lelkigyakorlat résztvevőinek csütörtökön az esti szentmise után lesz újabb találkozó, tájékoztató… - Még mindig lehet jelentkezni! közösségünk éves összejövetelére!

Júl. 28.
1. Az esti 6-os szentmisén Szilas Imre: Húsvéti miséje hangzik el templomunkban. A szerző Los Angelesből érkezik, és egy lelkes csapattal szólaltatja meg az 1967-ben először felcsendült gitáros misét.
2. Szerdán, 31-én kerékpártúra lesz a Velencei tóhoz.
3. Elsőpéntek következik… Este közösségünk havi szentségimádása!
4. Elsővasárnap: 9.15-kor közösségünk havi rózsafüzér imája, majd szentmise és keresztelő. Ezt követi az „éves, egész napos szentségimádás” az esti szentmiséig. Kérjük a sekrestyében feliratkozni: ki, melyik órában tud jönni vasárnap déltől.

Júl. 21.
1. A délelőtt 10 órai szentmisében egy felnőtt elsőáldozónak örülhetünk, imádkozva érte…
2. Életige összejövetel lesz csütörtökön. A nyár közepén remek feltöltődési és találkozási lehetőség!
3. Pénteken Jézus nagyszüleit ünnepeljük. Az esti szentmisében külön áldásban részesülhetnek a nagyszülők.
4. Szombaton túrázni megyünk…
5.Jövő vasárnap (28-án) az esti szentmisén Szilas Imre és lelkes csapata zenél, énekel. Részletek honlapunkon olvashatók róla. https://www.magyarkurir.hu/nezopont/a-zene-folemel-kozelebb-visz-istenhez-beszelgetes-szilas-imrevel-vilag-elso-beatmise

Júl. 7.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér ima 9.15-kor kezdődik.
2. A délelőtti 10 órai szentmisén nálunk (is) primíciázik Lindmayer Miklós, majd újmisés áldást ad… Ezt követi a plébánián egy agapé.
3. Jövő vasárnap az esti szentmise utánra meghirdetett Szilas Imre orogonahangverseny elmarad.

Jún. 30.
1. Mai napon a pápa karitatív céljaira van gyűjtés. Szokás szerint a szentmisék után erre a célra lehet adakozni. Az elmúlt évben a magyar egyház közel 60 millió Ft-ot tudott továbbítani.  https://www.magyarkurir.hu/hirek/vasarnap-peterfillereket-gyujtenek-templomokban-papa-karitativ-celjaira
2. Kedden Sarlós Boldogasszony ünnepe. Az esti szentmisére az idén is jönnek a már máskor is itt járt lengyel zarándok testvéreink
3. Jövő vasárnap, 7-én Lindmayer Miklós újmisés primíciája (első miséje) lesz templomunkban. Az újmisés áldás után a plébánián szeretnénk megvendégelni az új papot és egymást. Ehhez kérjük a kedves hívek „hozományát”: szíveskedjenek harapni valót hozni.
4. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér-ima, szokás szerint 9.15-kor kezdődik.
5. Öröm, hogy már sokan jelentkeztek az augusztusi „Egy templom – egy család” lelkigyakorlatunkra. Még jövő vasárnapig lehet jelentkezni, a jelentkezési lapokat leadni.

Jún. 23.
1. Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe – Úrnapja. Ilyenkor plébániánk minden híve együtt vesz részt a de. 10 órai szentmisén, majd a körmeneten, hogy kifejezzük összetartozásunkat és együtt tegyünk tanúságot katolikus mivoltunkról, Jézushoz való tartozásunkról (körmenetben, kint az utcán is)! – Ezért esti szentmise nem is lesz!
2. Ezen a napon teljes búcsú is nyerhető – a szokott feltételek mellett.
3. Hétfőn de. 10 órakor lesz a székesfehérvári Prohászka templomban Lindmayer Miklós pappá szentelése.
4. Hétfő este a szentmise után lesz az augusztusi lelkigyakorlatunk megbeszélése. Addig várjuk a jelentkezési lapok leadását is.
5. Pénteken lesz Jézus Szent Szíve ünnepe. Ezen a napon is nyerhető búcsú!
6. Bringatúra lesz szombaton!
7. Jövő vasárnap a Szentatya céljaira lesz országos gyűjtés.

Jún. 16.
1. A de. 10 órai szentmisén egyházközségünk 100. születésnapját ünnepeljük, főpásztorunk, Erdő Péter bíboros úr vezetésével. – A szentmise keretében bérmálás is lesz, valamint a Képviselőtestület „beiktatása”. – Szentmise után minden kedves hívünket szeretettel hívjuk a plébánia udvarára, közös szeretetlakomára (süteményt köszönettel fogadunk). – Ezen a napon esti szentmise nem lesz.
2. A 100. születésnapra ajánlom plébániai újságunk most megjelent számát, valamint a már régebben megjelent Mozaikok c. könyvet! Ismerkedjünk múltunkkal…
3. Bíboros úr Máriaremetén meghirdette a NEK-ra való készület harmadik évét. Ennek kapcsán, szombaton világméretű szentségimádás lesz. Mi is bekapcsolódunk! Templomunkban fél 6-kor kezdjük! https://www.iec2020.hu/hu/hirek-sajto/ujabb-vilagmeretu-szentsegimadas-urnapja-szombatjan
4. Jövő vasárnap Úrnapja, Krisztus Testének és Vérének ünnepe. A 10 órai szentmise kapcsán a szokásos útvonalon körmenetet is tartunk… Tanúságot teszünk az Oltáriszentségben köztünk lévő Jézusról. Mindenki erre a szentmisére hivatalos. Esti szentmise nem is lesz!

Jún. 9.
1. Pünkösd ünnepe, a Szentlélek kiáradása. – A 10 órai szentmisén közösen adunk hálát (Te Deum) a hittanos év kegyelmeiért.
2. Hétfőn Máriaremetére vagyunk hivatalosak a Karizmák ünnepére. Közös indulás nem lesz. Délelőtt 9-től kezdődnek a programok. Szokás szerint 12-kor találkozik Roki népe a templom előtt.  Bíboros atya fél 2-kor hirdeti meg a NEK-ra való felkészülés 3. évét, majd fél 3-kor szentmise… Templomunkban este 6-kor lesz mise. 
3. Szombaton, 15.-én de. fél 11-kor Esztergomban papszentelés és diakonus szentelés (ismerős „kispapjainkat”: Lőw Gergőt és Gyurász Krisztiánt is most szentelik diakonussá).
4. Vasárnap, 16.-án a délelőtt 10-es misén ünnepeljük egyházközségünk megalakulásának 100. évfordulóját - Bíboros atya vezetésével. Bérmálás és az új Képviselőtestület beiktatása is ebben a szentmisében lesz. Szentmise után agapé, melyre süteményeket szívesen fogadunk. - A nagy ünnepre való tekintettel esti szentmise nem lesz!
5. Takarítással is készülünk a jövő vasárnapi nagy ünnepre, mindenkit szeretettel hívunk a közös munkálkodásra! Keddtől péntekig minden nap lehet jönni du. fél3-tól! Kedden a plébánia takarítása és a plébániaudvar rendbetétele kezdődik, szerdán a templom takarítása, csütörtökön és pénteken délután pedig a munkák állása szerint szükség szerint folytatjuk.
6. Jún. 23.-án sem lesz vasárnap esti szentmise, mert akkor is mindenki a délelőtti misére hivatalos: Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe lesz, körmenetben visszük ki Jézust a világba. Szép, komoly tanúságtétel lehet részünkről!

Jún. 2.
1. Ma 9.15-kor elsővasárnapi rózsafüzér!
2. Hétfő este felnőtt hittan.
3. Kedden este a jegyes oktatás keretében A termékenység ajándék-est lesz a plébánián.  A Creighton Módszer és a NaProTechnológia bemutató előadása - A Creighton Módszer olyan termékenységtudatos cikluskövetési módszer, amely használható a várandósság elősegítésére és elkerülésére, a meddőség okainak feltárására, valamint a női egészség nyomon követésére, megőrzésére.
4. Szerdán 13 órakor Természetismereti és történelmi séta a Budai Vár alatt. Jegyek a plébánosnál kaphatók.
5. Szerda este 18.45-kor folytatódik a Képviselőtestület alakuló ülése.
6. Csütörtökön este Film klub lesz a plébánián.
7. Elsőpénteken közösségünk szentségimádása.
8. Egy hét múlva Pünkösd ünnepe. – A délelőtti szentmisén lesz a Te Deum (Hittanévzáró szentmise).
9. Június 16-án ünnepeljük Egyházközségünk megalakulásának 100. évfordulóját a de. 10 órai szentmisében. Bíboros atya jön, aki bérmál is és az Képviselőtestületet is beiktatja. Ezért e napon esti szentmise nem lesz.
10. Jún. 23.-án Úrnapja, körmenettel. Ezen a napon sem lesz esti szentmise, hiszen mindenki a délelőtti szentmisére hivatalos.

Máj. 26.
1. A Tömegtájékoztatás 53. Világnapja alkalmából ajánlom tanulmányozni Ferenc pápa internettel kapcsolatos üzenetét: https://katolikus.hu/cikk/ferenc-papa-uzenete-a-tomegtajekoztatasi-eszkozok-53-vilagnapjara
2. Gyermeknap alkalmából a 10 órai szentmisén a gyermekeket külön áldásban részesítjük.
3. Plébániánk új Képviselőtestülete hétfő este tartja alakuló ülését.
4. Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére péntek délután indul zarándok-vonatunk. Kérjük és köszönjük az itthon lévők imáit.
5. Pénteken lesz az utolsó májusi litánia
6. Elsővasárnap – Urunk mennybemenetelét ünnepelve - 9.15-kor kezdődik közös rózsafüzér imánk.

Máj. 19.
1.A májusi litániák folytatódnak. Vasárnap a délelőtti mise előtt (9.40), hétköznapokon a szentmisék után.
2.Az Érsekség öt évre a Plébániai Képviselőtestület tagjává kinevezte, illetve választásukban megerősítette a következő személyeket: Capdeboné Szabó Viktória, Bágya Ferenc Kálmánné, Böjthe Balázs, dr. Godár Sándor, Hegyi Borbála, Malasits-Földi Bernadett, Markó Máté, Muzsay Andrea, Molnárné Janecskó Elza, Pintér István, Török Szabolcs, Zsombok Györgyné, valamint Kascsák Tamás, Bágya Ferencné, dr. Elek Péter. – A tisztségviselők megválasztása későbbi időpontban lesz. Ünnepélyes beiktatásuk június 16-án, Egyházközségünk megalakulásának 100. évfordulóján, Bíboros úr által kerül sorra.
3. Csütörtök este a litánia után Fórum lesz a plébánián. Témája: közösségünket érintő kérdések, tervezés, az előttünk álló programok, stb. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt.
4. Plébániánk "Egy Templom - Egy Család" lelkigyakorlatát 2019. augusztus 16-20. között tartjuk Piliscsabán a Pázmány Péter Kat. Egyetem Iosephinum kollégiumában! A 4 éjszaka költsége teljes ellátással egy fő részére 18 ezer Ft. A gyermekek számára 12 éves kor alatt ingyenes a részvétel, ezzel szeretné támogatni plébániánk a családokat. Az elhelyezés kétágyas szobákban lesz, a jelentkezéskor már lehet jelezni ki, kivel szeretne szobatárs lenni. Jelentkezési lapok a sekrestyében és az irodában vételezhetők! Szeretettel hívjuk és várjuk plébániai közösségünk minden tagját 0-100 éves korig!

Máj. 12.
1. Ma könyörgő nap van papi hivatásokért…
2. Istennek hála a szombati Élő rózsafüzér zarándoklatért. Öröm, hogy plébániánk hívei is részt vettek benne!
3. Elkezdődnek a hittan beiratkozások az iskolákban. Kérjük a testvérek imáit, hogy minél többen részesülhessenek hitoktatásban…
4. Bérmálkozók összejövetele lesz szerda este 6 órakor!

Máj. 5.
1. Templomunk alapkőletételének évfordulója van (1912). Hála a templomépítőkért!
2. Mint minden 1. vasárnap, 9.15-kor kezdődik közös rózsafüzér imánk. 
3. Anyák napja lévén az édesanyákért imádkozunk, akik a szentmisén külön áldásban is részesülhetnek.
4. Májusban minden nap – a szentmisék után (vasárnapokon a 10-es szentmise előtt) közösen imádkozzuk a lorettói litániát. Már az ötödiknél tartunk! http://oratio.hu/l-maria01.php
5. Az MKPK gyűjtést hirdet a Srí Lanka-i tragédia érintettjeinek meg-segítésére. Számlaszám itt olvasható, de be lehet hozni a plébániára is az erre szánt adományokat. 
6. Élő Rózsafüzér Zarándoklat lesz május 11-én. Plébániai közösségünk a 6-os szakaszt választotta. / Soroksár  -  Nagytétény,  - könnyű terep /Közös találkozás és indulás: ROKI - templom előtt  reggel  1/2 6-kor. A zárómise Nagytétényben lesz, melyet  Erdő Péter bíboros úr tart  19.oo órakor. Szeretettel hívunk és várunk Mindenkit.

Ápr. 28.
1. Az Isteni Irgalmasság Vasárnapja van. Teljes búcsú nyerhető a szokott feltételek mellett.
2. Ma könyörgő nap van jó termésért
3. A kedd esti szentmise a Srí Lanka-i terrortámadás áldozataiért lesz felajánlva.
4. Május 1-én Szent József a munkás emléknapja lesz. Szentmise reggel 7-kor.
5. Május a Szűzanya hónapja! Hétköznapokon a szentmisék után, vasárnapokon pedig a 10 órai szentmise előtt imádkozzuk a Loretto-i litániát. „Máriát dicsérni, hívek jöjjetek!”
6. Május 4-én Országos Mindszenty zarándoklat van. Az esztergomi szentmise de. 10.30-kor kezdődik.
7. Szombaton kerékpártúra lesz!
8. Május 5-én, templomunk alapkőletételére emlékezünk (1912). – Az elsővasárnapi rózsafüzér 9.15-kor kezdődik. 
9. Május első vasárnapján anyák napja alkalmából az édesanyákat külön áldásban részesítjük.

Ápr. 21.
1. A húsvétvasárnapi feltámadási körmenet de. a 10 órai szentmise kapcsán lesz a szokott útvonalon…
2. Istennek legyen hála és köszönet mindazoknak, akik Húsvét ünneplésében (előkészületek, szolgálatok, adományok) részt vettek. – Külön öröm, hogy az idei húsvéton négy hittanosunk elvégezte első szentgyónását, készülnek az elsőáldozásra. Imádkozzunk értük.
3. Húsvéthétfőn is vasárnapi miserend lesz templomunkban: de. 10-kor és este 6-kor.
4. Folytatódnak a hittanórák: kedden a nyugdíjasok, katekumenek és a bérmálkozásra készülők hivatalosak, szerdán a gyermekek, csütörtökön Ige-kör… és így tovább. – Már csak bő egy hónap van a tanévből, de még mindig be lehet kapcsolódni!
5. Egy hét múlva lesz az Isteni Irgalmasság vasárnapja. Teljes búcsú nyerhető ezen a napon, a szokásos feltételek mellett.
6. Ugyancsak a jövő vasárnap, könyörgő nap lesz a jó termésért (búzaszentelő).
7. Lezárult a plébániai közösségünk képviselőtestületének választása (a 2. forduló). Köszönöm, hogy többen részt vettek benne, mint az első fordulóban. A szavazás eredménye bíboros atya elé lett terjesztve jóváhagyásra. A KT névsorát ezek után hozhatjuk nyilvánosságra.

Ápr. 14.
1. Virágvasárnap, megkezdődött a Nagyhét. – De. 10-kor barkaszentelés a Cházár A. utcában, majd körmenetben vonulunk a templomba: szentmise+Passió.
2. Karitászvásár van, köszönjük az adományokat.
3. A pakisztáni gyermekek beiskolázása kapcsán hétfőn este hálaadó szentmise lesz, majd beszámolóra, élmények, tapasztalatok megosztására, illetve a folytatás megbeszélésére hívunk minden érdeklődőt a plébánia hittantermébe (a felnőtt hittan keretében).
4. Nagycsütörtökön kezdődik a „Húsvéti Szent Háromnap” ünneplése. A Rózsafüzér Királynéja újságunkban részletesen benne van a program (és a faliújságon is).Nagycsütörtökön este 6-kor, Nagypénteken du. 3-kor, Nagyszombaton este 8-kor kezdődnek a szertartások. 
5. Húsvétvasárnap a 10 órai szentmise kapcsán lesz a hagyományos Húsvéti körmenet

Ápr. 7.
1. Elsővasárnap lévén 9.15-kor közösségünk havi rózsafüzérimája!
2. A 10 órai szentmisén egy gitáros zenekar lesz a vendégünk, mise után pedig Keresztutat is zenélnek-énekelnek.
3. A plébánián hagyományos Böjti leves ebéd lesz, majd utána szentföldi képes beszámoló.
4. Ma a Szentföld javára van országos gyűjtés. A szentmiséről kifelé menet, ki-ki elhelyezheti erre szánt adományát.
5. Képviselőtestületünk választásának szavazólapját ma estig lehet leadni. Köszönöm közösségünk építésének ilyen fajta megnyilvánulását is.
6. Kedden este a szentmise után Elek Péter rövid orgonaáhítatot tart kollégistáknak. Akik nem a Biblia órát választják, természetesen részt vehetnek rajta.
7. Templomunk nagytakarítása szerda du. 3 órától kezdődik…
8. Csütörtökön, a Költészet napján az esti szentmise után Verses est lesz a plébánián. Ki-ki felolvashatja kedvenc versét.
9. A templom és plébánia körüli munkálatokra hív mindenkit a Munkás Szent József Csoport a szombati napra.
10. Idén is kiemelten fontos, hogy ki-ki rendelkezzen adója egyházi 1%-áról… Részletek a faliújságokon!

Márc. 31.
1. Csütörtökön este Film klub lesz a plébánián.
2. Elsőpéntek következik… a Húsvét is közeledik! A szentgyónásokat ne halogassuk!
3. A Szentföld javára lesz gyűjtés a jövő vasárnap!
4. Jövő vasárnap a 10 órai szentmisén Pipó József zenekara szolgál, majd a szentmise után Keresztutat is énekelnek.
5. Az egyházközségi képviselőtestület választás 2. fordulója zajlik. Részletes tájékoztató a faliújságon olvasható. A szavazatokat még egy hétig, április 7-én 19 óráig lehet leadni a plébánosnál.
6. Április 7-én lesz a már hagyománnyá vált böjti ebéd a plébánián a Karitász szervezésében. Kérjük, akik szeretnének az ebéden részt venni, ÁPRILIS 4-IG jelezzék a megadott e-mailen vagy a sekrestyében iratkozzanak fel!
7. Virágvasárnap  (két hét múlva) kézműves és sütivásár lesz. A kézműves tárgyakat  április 12-ig lehet leadni irodaidőben. Az édes és sós süteményeket pedig vasárnap  9 órától várjuk a plébánián.

 Márc. 24.
1. A 10 órai szentmise után szeretettel hív mindenkit a Mandulaszem Katolikus Bábcsoport a Plébániára, a HÚSVÉTI AJÁNDÉK című bábdarabra!
2. Hétfőn Urunk születésének hírüladását ünnepeljük – Gyümölcsoltó Boldogasszony! A gyermekre vágyók, gyermeket várók külön áldásban részesülhetnek.
3. Gyalogtúrára megyünk szombaton. Csütörtök estig lehet jelentkezni.
4. Elérkezett az egyházközségi képviselőtestület választás 2. fordulója. Részletes tájékoztató a faliújságon olvasható, ill. e-mailen el lett küldve a rokimindenki listára.
Szavazólapot a sekrestyében, a hittanteremben és az irodában lehet kérni. A szavazó-lapon feltüntetett nevekből minden 18 év feletti személy maximum hét (7) személyre adhatja le szavazatát.  A szavazatokat április 7-én 19 óráig lehet leadni a sekrestyében személyesen a plébánosnál, mivel a Szabályzat értelmében „a szavazáskor fel kell jegyezni, hogy ki adott le szavazatot…”. A szavazatok megszámlálása után összeáll az új testület ideiglenes névsora, mely Bíboros atya jóváhagyása után lesz végleges… 

Márc. 17.
1. Kedden lesz Szent József ünnepe. A szentmisét közösségünk férfi híveiért ajánljuk fel. – A szentmise után pedig Férfi est lesz a plébánián. Szeretettel hívjuk és várjuk férfitestvéreinket!
2. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ismét meghirdette a nagyböjti tartósélelmiszer gyűjtést, mely márc. 31-ig tart. A Körlevél faliújságunkon is olvasható. Az adományokat a Szent Domonkos oltárhoz lehet elhelyezni.  Akinek a csomag behozása gond, pénzbeli adományt is elfogadunk: személyesen, vagy a Szent Antal perselybe.

Márc. 10.
1. Istennek hála szombati lelkinapunkért, a kapott kegyelmekért és a résztvevőkért!
2. Egész napos szentségimádás lesz templomunkban pénteken reggel 8 órától este fél 8-ig. Közben este 6-kor szentmise, majd közös keresztútjárás.
3. A pakisztáni gyermekek beiskolázására még két család adakozott. Így már „négy gyermekünk” van! Isten fizesse meg!
4. Már most hirdetjük, hogy március 19-én, Szent József ünnepén Férfi est lesz plébániánkon.

Márc. 3.
1. Elsővasárnapi rózsafüzér 9.15-től.
2. Kezdődik a Nagyböjt! Hamvazószerda következik, mely szigorú böjt! Szentmise és hamvazkodási lehetőség reggel 7-kor és este 18-kor lesz.
3. Ajánljuk a Rózsafüzér Királynéja újságunk most megjelent Nagyböjti számát, benne sok tudnivalóval!
4. Szombaton lesz a Nagyböjti lelkinap! De. 9-től, du. 4-ig, benne szentmisével. Így reggel 7-kor nem lesz szentmise…
5. Közös keresztút-járás minden péntek este a szentmise után!
6. A pakisztáni gyermekek beiskolázására 71.205 Ft gyűlt össze. Ezt kiegészítve (130e Ft-ra) 2 gyermeket tudunk iskolába juttatni! Isten fizesse meg kinek-kinek hozzájárulását!
7. Köszönjük a Katolikus iskolák javára összeadott adományokat is!

Febr. 24.
1. Elsőpéntek következik. Közösségünk havi szentségimádása lesz az esti szentmise után…
2. Gyalogtúra lesz szombaton. Jelentkezés csütörtök estig.
3. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér ima 9.15-kor kezdődik.
4. Az új képviselőtestületünk választására a jelölő lapokat ma estig kérem leadni. A leadott lapok egyben azt is jelzik, hogy kiket érdekel közösségünk élete…
5. Elkezdődött a bérmálási felkészülés közvetlen szakasza. Fiatalok, felnőttek – akik járnak hittanra és szeretnének bérmálkozni – még bekapcsolódhatnak! A következő találkozás a kedd esti szentmise után, 18.45-kor lesz a katekumen hittan keretében.
6. Ma a katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában. A szentmiséről kifelé menet, mindenki elhelyezheti erre szánt adományát. 
Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását. - Jelenleg 311 katolikus oktatási intézmény 689 intézményegységgel van jelen a magyar köznevelésben. Az idei tanévben 158 óvodát, 247 általános iskolát, 96 gimnáziumot, 30 szakközépiskolát, 52 szakgimnáziumot, 10 gyógypedagógiai intézményt, 57 kollégiumot és 39 alapfokú művészeti iskolát tart fönn 15 egyházmegye, 27 szerzetesrend és 3 egyéb egyházi szervezet. A Magyar Katolikus Egyház a 2018/2019-es tanévben összesen 133 212 fiatal oktatásáról gondoskodik 12 982 pedagógus közreműködésével.

Febr. 17.
1. Ma zárul a Házasság Hete. A 10 órai szentmise kapcsán házaspárok megáldása. A mise után kötetlen beszélgetés, játékos ismerkedés és rövid agapé lesz a Plébánián, melyre szeretettel vár mindenkit a Család Munkacsoport. Gyermekeket természetesen lehet hozni, illetve süteményeket, üdítőt szívesen fogadunk.
2. Mivel a képviselőtestület mandátuma márciusban lejár, ezért új képviselőtestület választására készülünk. Köszönöm az eddig leadott jelölési lapokat.  Még egy hétig lehet vinni jelölő lapokat: kiket szeretnének a kedves hívek az új képviselőtestületbe javasolni. Részletek a faliújságon is olvashatók.  Kérjük a kedves hívek aktivitását! A leadott lap is jelzi, kiket érdekel közösségünk élete…
3. Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára lesz gyűjtés.

Febr. 10.
1. Hétfőn lesz a Betegek világnapja (ld. honlapunkon Ferenc pápa üzenetét!). Ehhez csatlakozva most vasárnap a 10 órai szentmisén több mint húsz testvérünk részesül a betegek szentségében. Imádkozzunk értük. – Egyben mindenkit biztatunk, hogy a megfelelő feltételek mellett bátran kérje ki-ki e szentséget, hiszen értünk van!
2. Kezdődik a Házasság hete! Sokféleképpen lehet kitölteni, de a legfontosabb, hogy a házasság szentségét mindenki komolyan vegye. Imádkozzunk és tegyünk is ezért minél többet! - Ajánljuk megvásárolni az erre az alkalomra megjelent Házasság újságot!
3. A Házasság hete keretében szerelmesek miséje lesz csütörtök este 6-kor, értük lesz felajánlva – korhatár nélkül. Imádkozzunk, hogy Istennek ezt az ajándékát mindenki Isten akarata szerint fogadja, élje… Egy hét múlva pedig a 10 órai szentmise kapcsán külön áldásban részesítjük a házaspárokat.
4. Plébániai farsangunk szombaton délután 4-kor kezdődik. Reméljük, mindenki lázasan készül (jelmezek, jelenetek, süti verseny…). Remek lehetőség, hogy plébániánk népe így, kötetlen formában is találkozzon, ünnepeljünk/örüljünk együtt! 
5. Plébániánk 2014-ben megválasztott képviselő-testületének megbízatása 2019. március 29-én lejár, ezért egyházközségünk tagjainak új képviselőtestületet kell választaniuk. A leköszönő képviselő testület tagjainak munkájukat megköszönve a mai napon megkezdjük az új testületet felállító kétfordulós képviselőtestület-választást. Az első fordulóban a jelöltállítás zajlik. Kérem plébániai közösségünk minden felnőtt tagját, hogy a sekrestyében kérhető lapon ajánljon a képviselő-testületbe alkalmasnak ítélt személyeket (maximum 10 főt). Az ajánló lapok csak az ajánlást leadó testvér nevével, lakcímével, aláírásával érvényesek, kérjük a kitöltött ajánló lapokat a sekrestyében leadni! Leadási határidő: február 24. vasárnap este. Ez a forduló alkalmas arra is, hogy ha nem ismerünk valakit név szerint, de látjuk, hogy sokat dolgozik plébániánkért, szólítsuk meg, ismerkedjünk meg vele! A jelöltek megnevezésénél vegyük figyelembe a faliújságon kitett részletes követelményeket. A Szentlélek megvilágosító ereje legyen velünk a jelöltállítás során!

Febr. 3.
1. Tegnap volt Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Akik nem jöttek szentmisére, a 10 órai szentmisén is megáldom gyertyáikat.
2. A szentmise kapcsán Balázs-áldásban is lehet részesülni… Majd keresztelő is lesz!
3. Csütörtökön este a szentmise után Film klub lesz a plébánián.
4. Febr. 10-én, jövő vasárnap a 10 órai szentmisén a betegek szentségében lehet részesülni mindazoknak, akik a plébánosnál jelentkeznek és felkészültek…
5. Február 16-án délután 16 órai kezdettel rendezzük meg a szomszéd OKISZ épületben a farsangot. Kérjük a kedves testvéreket, hogy egyéni, csoportos jelmezekkel, vallásos műsorokkal készüljenek és tegyék színessé ezt az estét. Ebben az évben egy süti versenyt szerveznénk. A farsangon lehetőség nyílik szavazni a legjobb, házilag készített süteményre. Kérnénk, hogy minél több finom sütemények érkezzenek.
6. Amint már hirdettük: Templomunk, mint tudjuk, 1915. okt. 3-án lett felszentelve, de  „A Szent Domonkos-rendi egyházközség 1919. június 15-én alakult meg.” Tehát ettől kezdve vagyunk plébánia! Idén leszünk 100 évesek! Lehet tervezni, szervezni ennek megünneplését… - A jubileumi szentmise június 16-án, de. 10-kor lesz, Erdő Péter bíboros úr vezetésével.
7. Szintén hirdettük már: Bérmálás is van tervezve az ünnepi évben. Azok a fiatalok, felnőttek, akik még nem részesültek a bérmálás szentségében és szeretnének, február 6.-ig személyesen jelentkezzenek a plébánosnál, hogy elkezdhessük a közvetlen felkészülést.
8. Azt is hirdettük már, hogy: Ferenc pápa romániai látogatása során 2019. jún. 1-jén, szombaton, Csíksomlyón szentmisét mutat be, ezzel téve szeretetteljes gesztust az ezeréves kárpát-medencei magyarság felé. Nagyon sok magyar testvérünk szeretne részt venni ezen a szentmisén, melyre már az utazások szervezése is megkezdődött. Egyik lehetőség a Misszió Tours utazási irodánál helyet foglalni a pápai misére tartó zarándokvonatra az alábbi linken: https://www.missziotours.hu/jelentkezes2.php?ut=438 - A vonat május 31-én, pénteken este indul Budapestről, majd reggel érkezik meg Csíksomlyóra. A pápai mise után rövid pihenőt követően a vonat indul vissza Budapestre, várható hazaérkezés jún. 2. vasárnap reggel.  Plébániánk 20 helyet előzetesen lefoglalt a vonaton. (Ülő kocsis jegy 30 ezer Ft, hálókocsis jegy 36-40 ezer Ft/fő). Plébánosként magam is velük tartok. Kérem, hogy az alábbi táblázatba febr. 5-ig jelezze, ki jönne a zarándok vonattal:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kITPBgl6buYyQenipNmObGBemSKB89XITUrmZfWfHso/edit?usp=sharing - Ez csak egy tájékoztató táblázat, a jegyet foglalnia és megvennie mindenkinek magának kell a Misszió Tours fenti linkjén! Kérjük a megjegyzés rovatba írjátok be, hogy a budapesti Rózsafüzér Királynéja Plébánia hívei vagytok.  - Lesznek, akik busszal, autókkal, többnapos ott alvással szervezik az utat. Hozzájuk is lehet csatlakozni!

Jan. 27.
1. A 10 órai szentmise után a plébánián : jegyesek, ifjú házasok és fiatal házasok együtt találkoznak/ebédelnek…
2. Az elsőpénteki közös szentségimádás szokás szerint az esti szentmise után lesz.
3. Idén Urunk bemutatásának ünnepe – febr. 2. -  (Gyertyaszentelő Boldogasszony) szombatra esik. A szentmise szombaton reggel 7-kor van, gyertyaszenteléssel.
4. A jövő vasárnapi, délelőtti 10-es szentmise kapcsán is lesz gyertyaszentelés, és Szent Balázs napja révén Balázs áldásban is lehet részesülni. – Mindezek után keresztelő is lesz!
5. Gyalogtúra lesz szombaton, lehet jelentkezni. 
6. Február 11.-én lesz a Betegek világnapja. Előtte 10-én, vasárnap a 10 órai szentmisén a betegek szentségében lehet részesülni mindazoknak, akik ezt előre – jelentkezés alapján – kérik.
7. Templomunk, mint tudjuk, 1915. okt. 3-án lett felszentelve, de  „A Szent Domonkos-rendi egyházközség 1919. június 15-én alakult meg.” Tehát ettől kezdve vagyunk plébánia! Idén leszünk 100 évesek! Lehet tervezni, szervezni ennek megünneplését…
8. Bérmálás is van tervezve az ünnepi évben. Azok a fiatalok, felnőttek, akik még nem részesültek a bérmálás szentségében és szeretnének, február 6.-ig személyesen jelentkezzenek a plébánosnál, hogy elkezdhessük a közvetlen felkészülést.
9. Ferenc pápa romániai látogatása során 2019. jún. 1-jén, szombaton Csíksomlyón szentmisét mutat be, ezzel téve szeretetteljes gesztust az ezeréves kárpát-medencei magyarság felé. Nagyon sok magyar testvérünk szeretne részt venni ezen a szentmisén, melyre már az utazások szervezése is megkezdődött. 
Egyik lehetőség a Misszió Tours utazási irodánál helyet foglalni a pápai misére tartó zarándokvonatra az alábbi linken:
A vonat május 31-én, pénteken este indul Budapestről, majd reggel érkezik meg Csíksomlyóra. A pápai mise után rövid pihenőt követően a vonat indul vissza Budapestre, várható hazaérkezés jún. 2. vasárnap reggel. 
Plébániánk 20 helyet előzetesen lefoglalt a vonaton. (Ülőkocsis jegy 30 ezer Ft, hálókocsis jegy 36-40 ezer Ft/fő)
Amennyiben a hívek élnek a vonatos zarándoklat lehetőségével, plébánosként magam is velük tartok. Kérem, hogy a rokihittanosok listán kiküldött táblázatba való feliratkozással febr. 5-ig jelezze, ki jönne a zarándokvonattal.
Ez csak egy tájékoztató táblázat, a jegyet foglalnia és megvennie mindenkinek magának kell a Misszió Tours fenti linkjén! Kérjük a megjegyzés rovatba írjátok be, hogy a budapesti Rózsafüzér Királynéja Plébánia hívei vagytok. 
Lesznek, akik busszal, autókkal, többnapos ottalvással szervezik az utat. Hozzájuk is lehet csatlakozni!

Jan. 20.
1. Tegnap szülőfalumba kirándultunk plébániai közösségünk különböző szolgálattevőivel (Képviselőtestületi tagok, áldoztatók, ministránsok, mindennapos templomi rózsafüzért imádkozók, sekrestyések, hitoktatók, stb.). Ez uton is megköszöntem szolgálatukat, és természetesen azoknak is köszönet, akik most nem voltak ott, de sokat tesznek közösségünkért...
2. Imahét kezdődik a Krisztushívők egységéért. Holnap este templomunkban. Igét hirdet Aradi György fasori ev. lelkész. Kedden a fasori evangélikusoknál - igét hirdet Bagi László ref. lelkész. Szerdán a Szabó J. u-i reformátusoknál - igét hirdet Nagy Károly rk. plébános. Csütörtökön a Pünkösdi Agapé gyülekezetnél - igét hirdet Kovács György a Mahanaim gyülekezet lelkésze. - Az imaestek 18.00 órakor kezdődnek!
3. Holnap, hétfőn az esti szentmise templomunkban – az Ima-est előtt - 17.00 órakor kezdődik!
4. A minden napi szentmiséken kívül minden pénteken du. fél 4-től van szentségimádási lehetőség. Benne fél 5-től 5-ig a férfiak vezetik, mise után pedig a szokásos, fél 8-ig.…
5. Férfi ima lesz péntek reggel 6-tól fél 8-ig a plébánián. És ezen túl kéthetente folytatódik.
6. Január 27-én fihá-ifjúházas-jegyes közös ebéd lesz a plébánián! Jelentkezés: https://docs.google.com/spreadsheets/d/

Jan. 6.
1. Vízkereszt ünnepe van. A 10 órai szentmise keretében szenteltvíz készítés (lehet haza is vinni), majd a szentmise után plébániánk hittantermében házszentelés!
2. Folytatódnak a hittan órák a szokott rendben! Hétfőn már Felnőtt hittan…

Dec. 30. 
1. Szent Család ünnepe van. A délelőtti mise kapcsán külön áldásban részesülhetnek a családok.
2. Holnap, hétfő este 6 órakor kezdődik az év végi hálaadó szentmise.
3. Kedd, január 1. Kötelező szentmise, vasárnapi miserend: 10 és 18 órai kezdettel.
4. Szerda este 6-tól Ige kör.
5. Csütörtökön az esti szentmise után Film klub
6. Elsőpénteken este közösségünk havi szentségimádása.
7. Évadnyitó, téli gyalogtúra lesz szombaton!
8. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér ima ¼ 10-kor kezdődik.
9. Egy hét múlva Vízkereszt ünnepe, szenteltvíz készítéssel. – Ilyenkor kezdődnek a lakás, ill. házszentelések is… Lehet kérni, időpontot egyeztetni!

Dec. 23.
1. Hétfőn lesz az utolsó hajnali mise. Köszönet az eddigiekért, a közös Reggeli dicséretekért és a sokféle készületért: gyónások, szolgálatok, adományok…
2. Már vételezhető a Rózsafüzér Királynéja újságunk karácsonyi száma, sok tudnivalóval.
3. A karácsonyi pásztorjáték hétfő du. 3 órakor kezdődik, majd otthonainkban a „szenteste”, és 24.00 órakor az éjféli szentmise.
4. Karácsony napján, 25-én és másnapján a szokásos ünnepi miserend: de. 10 és este 6-kor.
5. Egy hét múlva Szent Család vasárnapja – Jézus, Mária és József ünnepe. A délelőtti szentmise kapcsán külön áldásban részesítjük a családokat.

Dec. 16.
1. A 10 órai szentmise után lesz a már hagyománnyá vált Adventi Karitász Vásár. Köszönjük a felajánlásokat. A sütiket délelőtt 9-től lehet hozni a plébániára.
2. Az esti szentmise után Karácsonyi Koncert lesz templomunkban, „Örmény Karácsony” címmel.
3. Folytatódnak a hajnali misék, 6 órai kezdettel. Örülök a résztvevőknek! – Kedden közös reggeli, a többi napon közös Zsolozsma (Reggeli dicséret) van a plébánián.
4. Kedden 17 órakor Karácsonyi bábjáték plébániánkon!
5. Szerda du. fél 4-től lesz a karácsony előtti nagytakarítás… a fenyőfák állítása pedig szombat reggeltől.

Dec. 9.
1. Adventi lelkinapunk a 10 órai szentmisével kezdődik, majd a plébánián folytatjuk kb. fél 5-ig. Közben közös ebéd: egymást lehet kínálgatni a hozott finomságokkal.
2. Karitász-hirdetés: Jövő vasárnap lesz a már hagyománnyá vált Adventi Karitász Vásár. Iroda időben lehet hozni a vásárra szánt portékákat! A sütiket pedig vasárnap 9-től lehet hozni a plébániára.
3. Folytatódnak a hajnali misék, 6 órai kezdettel. Örülök a résztvevőknek! – Keddeken közös reggeli, a többi napon közös Zsolozsma (Reggeli dicséret) van a plébánián.
4. Jövő vasárnap az esti szentmise után Karácsonyi Koncert lesz templomunkban „Örmény Karácsony” címmel.

Dec. 2.
1. Az elsővasárnapi – és egyben az új egyházi év első - közös rózsafüzér-imánk 9.15-kor kezdődik.
2. A szombati koszorúkötéssel, közös gyertyagyújtással megkezdtük az adventi időszakot… 
3. A templomi faliújságon újra elkészült az "Adventi postaláda". Az adventi postaláda egy üzenő-fal, ahol a közösség tagjai meglepetés-üzeneteket helyezhetnek el egymás számára. A borítékon kívülről csak a címzett látszik, a feladó nem.  Belül, aki szeretné, maradhat "névtelen", de alá is írhatja. A lényeg, hogy szeretetből, szeretettel ajándékozzuk egymást! Az "üzenet" egy vers, egy idézet, egy jókívánság, egy kép, egy rajz...- bármi lehet. Mindenki nézegesse a postaládát, mikor a templomban jár, mert sosem tudhatjuk, mikor kapunk üzenetet! És adni se felejtsünk el!!! Sok örömet mindenkinek!
4. Indul a „Szállást keres a Szent Család” ájtatosság is! Szokás szerint minden nap 1-1 család (vagy személy, csoport) fogadja az Érkezőt, majd másik nap viszi tovább a megadott címre. A sekrestyében lehet feliratkozni… Remek alkalom közösségünk építésére: egymást látogatva, együtt imádkozva, beszélgetve…
5. Orgonistánk: Elek Péter az esti szentmise után Adventi orgona áhítatra hív bennün-ket.
6. Adventben minden hétköznap reggel, 6 órai kezdettel „hajnali misék” lesznek templomunkban. Esti mise csak péntekeken lesz.
7. Kedden a nyugdíjas hittanosokkal (de mások is csatlakozhatnak) elzarándokolunk az Isteni Szeretet Leányai központjába, a Viola u-ba, ahol szentmise is lesz, és teljes búcsút lehet nyerni. Indulás templomunk elől 9 órakor.
8. Szombaton de. fél 11-kor lesz Főegyházmegyénk kinevezett segédpüspökének (Mohos Gábor) szentelése Esztergomban. Imádkozzunk érte! – Lesznek, akik személykocsikkal (tömegközlekedéssel) részt is vesznek a szentelésen… lehet még szervezkedni… 
9. A püspökszentelés miatt plébániai közösségünk adventi lelkinapja 9-én, vasárnap a 10 órai szentmisével kezdődik, majd a plébánián du. 5-ig folytatjuk. Szokás szerint közösen fogyasztjuk el ebédünket, amit hozunk, egymásnak felkínálunk…

Nov. 25.
1. A múlt vasárnapi Karitász-gyűjtés eredménye: 131. 580 Ft volt templomunkban. Isten fizessen meg az adományozóknak!
2. Istennek hála a szombat esti ünneplésért (szentségimádás, szentmise), a nagyszámú jelenlétért! Méltó nyitánya volt Krisztus király ünnepének.
3. Krisztus, a világmindenség királya ünnepe, az egyházi év utolsó vasárnapja. Egy hét múlva már kezdődik az ádvent!
4. A szokásos közös adventi koszorúkészítés szombaton du. 3-kor kezdődik a plébánián, majd este 6-kor közös gyertyagyújtás és a koszorúk megáldása templomunkban.
5. Egy hét múlva, de 9.15-kor kezdődik az elsővasárnapi közös rózsafüzér ima.
6. Az idei adventben is indul a „Szállást keres a Szentcsalád” ájtatosság. Minden nap más-más család (ill. személy) fogadhatja be a Szentcsaládot. A sekrestyében lehet feliratkozni…
7. Már most hirdetjük, hogy adventben minden hétköznap lesz „hajnali mise”, 6 órai kezdettel. Esti mise csak péntekeken lesz!

Nov. 18.
1. Ma van a „Szegények világnapja”… - Amint már hirdettük is, országos gyűjtés van a Katolikus Karitász javára. A templomból kifelé menet, mindenki elhelyezheti az erre a célra szánt adományát.
2. Hétfőn Szent Erzsébet ünnepe. Este 6-kor Karitász-mise… „Szent Erzsébet kenyere” megáldása és osztása… majd mise után a felnőtt hittanon folytatjuk a Karitász témát…
3. Felelősök Fóruma (FEFO) lesz a csütörtök esti szentmise után.
4. Szombaton a NEK-re készülve világméretű szentségimádás lesz, melybe templomunk is bekapcsolódik. Du. 5 órakor kezdődik, majd 6 órakor szentmisével folytatjuk (ezért reggeli szentmise nem lesz!). A szervezők kérik, hogy a szentségimádásra, aki tud, előre regisztráljon (jelentkezzen) be: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/esemeny/394 
5. Szombaton gyalogtúra is lesz. A szentségimádásra hazaérünk!
6. A megrendelt almák 24-én 1/2 12-kor érkeznek! Ekkor lehet elvinni, aki nem tudja akkor, jelezze! Megérkeztek a megrendelt mézek, átvehetőek mise után a plébánián vagy irodaidőben.

Nov. 11.
1. A 10 órai szentmise után Engesztelő imaóra lesz.
2. Kedden Magyar boldogok és szentek ünnepe.
3. Következő vasárnap a Katolikus Karitász javára lesz gyűjtés.
4. A Karitász hirdetése: Termelőktől rendelhető  alma és méz. Részletek interneten és a faliújságon is olvashatóak.
5. ROKI kedves Népe! Ismét felhívjuk a figyelmeteket a nov. 24-i (két hét múlva tartandó) szentségimádásra, melynek különlegessége, hogy Krisztus király ünnepének előestéjén Magyarország-szerte sok-sok helyen, sőt határainkon kívül is összegyűlnek az emberek imádni az Oltáriszentségben köztünk lévő Jézust. Több tízezren fogunk "együtt" imádkozni ebben az órában! - Az országos szervezők kérése, hogy regisztráljon mindenki, aki részt vesz a szentségimádáson. - Aki a mi templomunkba jön, az alábbi linken tud regisztrálni: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/esemeny/394 - A kisgyermekeket is külön be lehet regisztrálni - minden lélek számít Istennek! - Az internettel nem rendelkező idősebb testvéreket holnap a mise után meginterjúvoljuk, és jelentkezünk a nevükben!
Jézus szeretete erősítse közösségünket! - Plébániánk NEK-szervezői -

Nov. 4.
1. Köszönet az elmúlt napok szolgálatáért: templomőrzésért… és mindenért.
2. Elsővasárnapi közös rózsafüzér imádságunk negyed 10-kor kezdődik.
3. Mindenki névnapja! De. 10-kor plébániai közösségünkért szentmise, majd szeretetvendégség a plébánián.
4. Hétfőn Szent Imrének, a magyar ifjúság védőszentjének ünnepe. 
5. Hétfőn az esti szentmise után Rokimindenki hittan – tehát mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Okt. 28.
1. A 10 órai szentmisében keresztelő lesz.
2. Hétfő este 6-kor Boldog Chiara Luce mise, akinek emlékhelye is van templomunkban (születésének 47. évfordulója).
3. Szerda este 6-tól VI. Pál pápáról nézünk filmet (199 perc), akinek két hete volt a szentté avatása. 
4. Csütörtökön Mindenszentek ünnepe. A szentmisén való részvétel kötelező! Templomunkban de. 10-kor és este 6-kor lesz szentmise.
5. Pénteken Halottak napja, búcsúnyerési lehetőség szeretteinkért. Szentmise este 6-kor lesz, majd szentségimádás.
6. Nov. 4-én az elsővasárnapi szentmise közösségünkért lesz felajánlva – Mindenki névnapja! Szentmise után agapé a plébánián.
7. Jövő vasárnap ¼ 10-től elsővasárnapi rózsafüzér!
8. Templomunk nyitva tartása Halottak napja kapcsán - az Urnatemető ekkor látogatható:
Nov. 1. csütörtök (Mindenszentek): de. 9 órától este 7 óráig.
Nov. 2. péntek (Halottak napja): de. 9 órától este 7.30-ig. 
Nov. 3. szombat: reggel 7 órától du. 5 óráig.
Nov. 4. vasárnap: de. 9-11-ig és du. 5-7-ig.
- Akik ezekben a napokban templomőrzést tudnak vállalni – ami alkalmas szentségimádásra is! – kérjük, iratkozzanak fel.
9. Szép szokás mécsest gyújtani, virágot hozni, de a legértékesebb, amit tehetünk halottainkért, ha szentmisét ajánlunk fel (mondatunk) értük.
10. Szokás szerint kiteszünk egy kosarat is a Jézus Szíve oltárra, amelybe egy borítékban elhelyezhetjük azon elhunytak nevét, akikért szentmisét szeretnénk felajánlani. Értük (közösen) több misét is felajánlunk a következő hónapokban…
BÚCSÚNYERÉS - Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-8-ig minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: szentgyónás, szentáldozás és imádság a Szentatya szándékára. Ezen felül szükséges, hogy az illető egyáltalán ne vonzódjék semmi bűnhöz, még a bocsánatos bűnhöz se.
Aki halottak napján (vagyis az azt megelőző nap delétől a halottak napját követő éjfélig) meglátogatnak egy templomot, vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel...

Okt. 21.
1. Missziós vasárnap van. Imádkozzunk a hithirdetés ügyéért… - Erre az alkalomra Ferenc pápa üzenetet is küldött, mely az interneten is olvasható. https://katolikus.hu/cikk/ferenc-papa-uzenete-a-2018-evi-misszios-vilagnapra
2. Ilyenkor országos gyűjtés is van a missziók javára. Ki-ki elhelyezheti adományait e célra.
3. Szombaton túrázni megyünk. Az időjárásnak megfelelően kerékpárral vagy gyalog. Péntek estig lehet jelentkezni.
4. Jövő vasárnap, keresztelő is lesz a délelőtti szentmisében.

Okt. 14.
1. A délelőtt 10 órai szentmisén lesz hittanos gyermekeink elsőáldozása. Imádkozzunk értük és családjaikért, hogy hűségesek maradjanak Jézushoz.
2. A mai és a következő vasárnapi szentmisét is közvetíteni fogja a Katolikus Rádió.
3. Ferenc pápa ma avatja szentté elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. – Erre az alkalomra magyarul is megjelent A helyes Mária-tiszteletről SZENT VI. PÁL PÁPA MARIALIS CULTUS KEZDETŰ APOSTOLI BUZDÍTÁSA. – Templomunkban és irodánkban is megvásárolható – kedvezményes áron. Ajánljuk mindenkinek!
4. A „Színes délután” 3 órakor kezdődik plébániánkon. Fő témája: (szülőfalum) Úri népviseletének zenés, táncos bemutatása...
5. Következő vasárnap a missziók javára lesz gyűjtés.

Okt. 7.
1. Istennek legyen hála 103 éves templomunkért – templombúcsúnkért – és a Rózsafüzért Imádkozók IX. Országos Találkozójáért! És köszönet plébániai közösségünknek a sokrétű helytállásért, szolgálatért…
2. A 10 órai szentmisén norvég férfikar szolgál, majd még „ráadás-koncertet” is adnak mise után.
3. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér imánk kivételesen du. 5-kor kezdődik.
4. Hétfőn Magyarok Nagyasszonya ünnepe lesz.
5. Egy hét múlva elsőáldozás lesz templomunkban, 11 gyermek!
6. A Roki-délután új néven – Színes délután – jövő vasárnap lesz, du. 3 órai kezdettel.
7. Aki hibás Adoremus-t vásárolt, hozza be a sekrestyébe és vihet helyette újat.
8. Ajánlom mindenkinek figyelmébe plébániai újságunk búcsúi számát!
9. Készültek új rokis termékek a búcsúra: pulóverek, mellények, pólók, tollak, bevásárlótáskák, hűtő mágnesek stb. Vegyük-vigyük-ajándékozzuk, merjünk így is tanúságot tenni közösségünkről!
10. Főegyházmegyénk új segédpüspököt kapott Ferenc pápától, Mohos Gábor atya személyében. Püspökké szentelése majd december 8-án lesz.

Szept. 30.
1. A Szentírás vasárnapja van. De. 9-től folyamatos szentírásolvasás lesz templomunkban a 10-es szentmiséig.
2. A 10 órai szentmisében két babát keresztelünk.
3. Hétfő este Rokimindenki hittan. Egész közösségünk hivatalos! A NEK-re = Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülünk és ezért havonta jó lesz így is találkoznunk.
4. Szerdán lesz templomunk felszentelésének 103. évfordulója
5. Elsőpéntek következik. Este közösségünk havi szentségimádása.
6. Szombaton lesz templomunk búcsúja, ami egyben a Rózsafüzért Imádkozók IX. Országos Találkozója is! Egész napos ünnep: de. 9-től du. 4-ig. Jöjjünk mindnyájan és legyünk jó házigazdák, vendégfogadók. Szeretettel és egy kis ebédre valót hozva kínálgassuk a zarándokokat… Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Varga László kaposvári megyéspüspök vezet.
7. Búcsúnyerési lehetőség, melyre természetesen szentgyónással készüljünk. Tudnivalók részletesebben a honlapunkon és a faliújságon olvashatók.
8. Jövő vasárnap a 10 órai szentmisén a Harstad norvég férfikar szolgál, majd mise után egy kis koncertet is adnak…

Szept. 23.
1. Szentmise után megáldjuk a plébánia kertjében lévő játszóteret… Köszönet mindenkinek, akik hozzájárultak létrehozásához.
2. Este 6-kor ezüstmise lesz templomunkban! Szabó Oszkár, akit nálunk kereszteltek és szülei is templomunkban esküdtek, hálát ad pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából. Ezüstmisés áldást is ad, jöjjünk minél többen, ünnepeljünk vele!
3. A BabákMamák folytatják több éves hagyományukat. Szent Gellért ünnepe kapcsán elzarándokolunk a Szikla templomhoz és a Gellért hegyi játszóterekhez. Indulás 9 órakor a templom előtti buszmegállóból.
4. Az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleivel szeretnék találkozni szerda du. 5 órakor.
5. Megkezdődtek a különböző felnőtt hittanos összejövetelek. Talált mindenki már neki valót? Kedden pl. a Kezdőknek (Katekumenek =hittel ismerkedőknek lesz!)
6. Templomunk búcsúja (születés- és névnapja), mely egyben a Rózsafüzért Imádkozók IX. Országos Találkozója is, október 6-án, szombaton lesz. Jöjjünk mindnyájan köszönteni Máriát, hálát adni templomunkért… és fogadjuk szeretettel (egy kis ebédre valóval is) a sok zarándokot, akik ilyenkor az ország különböző plébániáiról jönnek, sőt határainkon túlról is! 
7. Ezért szerda du. fél 5-től nagytakarítás lesz! – De készüljünk az ünnepre lelkünk takarításával is – szentgyónás!
8. Jövő vasárnap a délelőtti szentmisében két babát is keresztelünk!

Szept. 16.
1. Plébániánk Képviselőtestülete ma du. ½ 4-kor ülésezik.
2. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében egy új közösségi programot kínálunk, holnap hétfőn délután 14 órakor a Pesti Vigadóban. A helyszínen találkozunk. ÁTLÉNYEGÜLÉS - AZ EUCHARISZTIÁRÓL A CSODÁK ÉS A MŰVÉSZET NYELVÉN kiállítást nézzük meg. V. ker. Budapest, Vigadó tér 2. Bővebb információ a szervezőktől: Molnárné Janecskó Elza és Bágya Andrea. http://vigado.hu/fooldal/-/event/10184/atlenyegules/13201
3. Hétfő este Felnőtt hittan lesz a 18-65 éves korosztálynak. – A többi hittan a faliújságokon és honlapunkon is olvasható… A plébános is szívesen segít, hogy „mindenki megtalálja a helyét”!
4. Egy hét múlva áldjuk meg a Plébániánk új játszóterét - a 10 órai szentmise után.
5. Jövő vasárnap este 6-kor EZÜSTMISE lesz. Szabó Oszkár, dunaföldvári plébános jön hálát adni pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából (Templomunkban keresztelték, szülei is itt esküdtek…). Jöjjünk minél többen – ezüstmisés áldásért… 

Szept. 9.
1. Hála a „0-100 éves” kirándulásért, a résztvevőkért: közösségünk építőiért…
2. A hittan évnyitó szentmise (Veni Sancte) a 10 órai szentmisén lesz. Gyermekek, felnőttek közösen hívjuk a Szentlelket és ajándékait az új hittanos évre.
3. A hittanok rendje már olvasható a faliújságon, honlapunkon!
4. Plébániai újságunk legújabb száma már vételezhető a könyves-újságos asztalon!
5. Jövő vasárnap du. 1/2 4-től plébániai közösségünk képviselőtestülete ülésezik.

Szept. 2.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér imánk 9.15-kor kezdődik.
2. A hittanévnyitó szentmise egy hét múlva lesz, de már holnap kezdődnek a hittanok/összejövetelek: Gizella kör hétfő de., Igekör hétfő este, BabákMamák kedd de., jegyesek kedd este…
3. Elsőpéntek következik – közös szentségimádással!
4. Istennek és egymásnak is hála a nagyon jól sikerült lelkigyakorlatért, mindenki születésnapjáért… - Újabb lehetőség az együttlétre szombaton, 8-án: Visegrád-Mogyoróhegy… Ma estig lehet jelentkezni a buszra és a közös ebédre (a külön személykocsisok is!). - Szentmise is lesz! A külön busz 1/2 9-kor indul.
5. Szombaton, Kisboldogasszony ünnepén itthon is lesz szentmise, reggel 7 órakor.
6. Hála és köszönet az e hétvégi plébániai gyermektáborért. Visszatapsoljuk, hagyományt teremtünk…!
7. Aki a rokimindenki levelezőlistára szeretne felkerülni - és még nem jelentkezett - nálam megteheti.

Aug. 26.
1. Hétfőn kezdődik plébániai közösségünk felnőtt lelkigyakorlata. Kérjük az itthon maradók imáit… 
2. Egy hét múlva elsővasárnap. Havi, közös rózsafüzér imánk szokás szerint 9.15-kor kezdődik, majd a 10 órai szentmise plébániai közössé-günkért lesz felajánlva.
3. Szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén rendezzük meg a „0-100 évesek” kirándulását, Visegrád - Mogyoró-hegy irányába. A külön busz ½ 9-kor indul. Még lehet rá jelentkezni! Plébániai közösségünk így is együtt kezdheti az új hittanos évet.
4. A hittanos év megnyitó szentmiséje (Veni Sancte) szeptember 9-én lesz, de már egy hét múlva figyeljük a hirdetéseket, kiírásokat…

Aug. 19.
1. Augusztus 20. Templomunkban de. 10-kor és este 6-kor lesznek szentmisék. 
2. Augusztus 20-ával kapcsolatban bíboros atya leveléből is idézek:  Szent István Király Ünnepén a budapesti Szent István-bazilika előtti téren szent¬misével (mely 17 órakor kezdődik) és az Országos Szent Jobb Körmenettel emlékezünk meg első Szent Királyunkról… Részvételünkkel, közös imádságunkkal és énekünkkel járuljunk hozzá egyházi és nemzeti ünne¬pünk méltó megtartásához… Szeretettel várjuk a kedves híveket, akik 14.00 órától – biztonsági átvizsgálást követően – érkezési sorrendben foglalhatják el a helyeket a kijelölt szektorokban. – Már 15 órától közös imádkozás és éneklés lesz!
3. A péntek esti szentmisében keresztelő is lesz.
4. Szombaton, 25-én du. kb. 14.15-kor érkeznek templomunkba a Mária út zarándokainak egy csoportja. Lehet jönni őket fogadni, pár percet velük imádkozni és csatlakozni is hozzájuk… http://1uton.mariaut.hu/tart-farticle-1001-30005-1/1Uton_Nemzetkozi_Zarandoknap
5. Szeptember 8-án „0-100 évesek” kirándulása lesz. Cél: Visegrád-Mogyoró-hegy. Az autóbusz rendelés miatt csütörtök estig kérem a jelentkezéseket.

Aug. 12.
1. Nagyboldogasszony ünnepe lesz szerdán. A szentmisén való részvétel kötelező! – Templomunkban este 6-kor lesz szentmise (reggel nem lesz)!
2. Augusztus 20-ával kapcsolatban bíboros atya leveléből idézek:  Szent István Király Ünnepén a budapesti Szent István-bazilika előtti téren szentmisével (mely 17 órakor kezdődik) és az Országos Szent Jobb Körmenettel emlékezünk meg első Szent Királyunkról… Részvételünkkel, közös imádságunkkal és énekünkkel járuljunk hozzá egyházi és nemzeti ünnepünk méltó megtartásához… Szeretettel várjuk a kedves híveket, akik 14.00 órától – biztonsági átvizsgálást követően – érkezési sorrendben foglalhatják el a helyeket a kijelölt szektorokban. – Már 15 órától közös imádkozás és éneklés lesz! – Templomunkban de. 10-kor és este 6-kor lesznek szentmisék.

Aug. 5.
1. Elsővasárnapi rózsafüzér 9.15-kor.
2. Hétfőn Urunk színeváltozásának ünnepe.
3. A Péliföldi lelkigyakorlat résztvevőinek kedden este a szentmise után összejövetel lesz.
4. Film klub lesz csütörtökön este.
5. Zarándoklat Máriabesnyőre szombaton: gyalog, vagy tömegközlekedéssel. Részletek a faliújságon, ill. Pintér Anditól.
6. Kerékpáros csapat is indul M-besnyőre. Jelentkezés Károly atyánál.
7. Már hirdettük és írtuk: A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülünk. A szentmise még inkább kell, hogy életünk, napunk középpontjába kerüljön. Szóba került, hogy a vasárnap délelőtti szentmise (mely plébániai közösségünk fő miséje) mi lenne, ha korábban, azaz 9 órakor kezdődne?! Több szempontból is jó. Pl.:
- 1 órát nyerünk, meghosszabbodik a vasárnap (programokra több idő, stb.).
- van, akinek az ebédfőzés miatt jobb…
- mise után nem kell rohanni, több idő jut beszélgetésre, vagy akár közösségi programra, stb.
- vannak plébániai közösségek, akik ilyenkor iktatnak be közösség-építő családi, vagy gyermekprogramokat…
- vannak, akik azért mennek más templomba, mert ott korábban kezdődik…
- stb.
Augusztus 12-ig várom az átimádkozott, Isten akaratát kereső, közösségünket építő hozzászólásokat!

Júl. 29.
1. A délelőtti szentmise után keresztelő lesz.
2. Elsőpéntek következik. Az esti mise után közösségünk havi szentségimádása!
3. Egyházmegyénkben augusztus 4-én mi következünk egész napos szentségimádással. Szombaton a reggeli 7 órai szentmise után kezdjük. Este 6-ig egész nap lehet jönni.  Aki teheti, iratkozzon is fel – mely órában tud jönni - hogy minden órának legyen gazdája.
4. Közösségünk elsővasárnapi rózsafüzér imája ¼ 10-kor kezdődik.
5. A Péliföldi lelkigyakorlattal kapcsolatban – amelyre még lehet jelentkezni - augusztus 7-én lesz megbeszélés, tájékoztató, az esti szentmise után.
6. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülünk. A szentmise még inkább kell, hogy életünk, napunk középpontjába kerüljön.
Szóba került, hogy a vasárnap délelőtti szentmise (mely plébániai közösségünk fő miséje) mi lenne, 
ha korábban, azaz 9 órakor kezdődne?!
Több szempontból is jó. Pl.:
- 1 órát nyerünk, meghosszabbodik a vasárnap (programok, stb.).
- van, akinek az ebédfőzés miatt jobb…
- mise után nem kell rohanni, több idő jut beszélgetésre, vagy akár közösségi programra, stb.
- vannak plébániai közösségek, akik ilyenkor iktatnak be közösség-építő családi, vagy gyermekprogramokat…
- vannak, akik azért mennek más templomba, mert ott korábban kezdődik…
- stb.
Augusztus 12-ig várom az átimádkozott, Isten akaratát kereső, közösségünket építő hozzászólásokat!

Júl. 22.
1. Megjelent  Rózsásné Kubányi Andrea: Katedra, kréta, vöröscsillag címmel egy interjúkötet tanúságtevő pedagógusokról. A könyvet édesanyjának, Kubányiné Erzsébetnek az emlékére adta ki, melyben olyan tanárok, tanítók életútja olvasható, akiket a kommunizmus alatt üldöztek, hátrányt szenvedtek. Ára 2000 Ft."
2. Csütörtökön lesz Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szülei – Jézus nagyszülei – ünnepe. Ebből az alkalomból az esti szentmisén külön áldásban részesítjük a nagyszülőket!
3. A Zuglói Civil Házban (1141 Budapest, Csertő park 12.) 2018. július 27-én (pénteken) 15.00 órai kezdettel „A viskó”című filmet (2 óra 12 perc) vetítik, magyar szinkronnal. A részvétel díjmentes! – Érdemes megnézni! (Már plébániánkon is vetítettük).

Júl. 15.
1. Köszönet mindazoknak, akik szerdán részt vettek templomunk soron kívüli nagytakarításában!
2. Hétfőn Kármelhegyi Boldogasszony emléknapja lesz.
3. Szombaton gyalogtúrára megyünk. Érdeklődni, jelentkezni az Irodánkban lehet.
Júl. 8.
1. A múlt vasárnapi Péterfillér gyűjtés eredménye: 94.795 Ft. Isten fizessen meg minden adakozónak.
2. Szeretnénk  évnyitó tábort szervezni  általános iskolásoknak  augusztus 31-től szeptember 2.-ig a plébánián. Az óvodásokat is  szeretettel várjuk, nekik bejárós rendszerben   9-13 óráig (ebédig) lennének a foglalkozások. - Hogy mi is lesz?! : Sok játék, talentum-kereső,  kézműves és ügyességi játékok,  az iskolásoknak mesefoglalkozás Hajnival,  közös ebédfőzés, gofri sütés stb., szentségimádás... A tábor költsége ovisoknak: 1500 Ft, iskolásoknak: 3000 Ft (Pénz ne legyen akadály! Amelyik családból 2 vagy több gyermek jön, azok számára minimum 50%-os kedvezményt tudunk adni, de  igyekszünk mindenkinek segíteni és személyre szabottan megállapítani a költségeket.) Kérjük, jelezzetek vissza július 15-ig, hogy  kik jönnétek!
3. Szombatonként sajnos kevesen tudnak eljönni templomot takarítani, így nem minden feladatot tudunk elvégezni, ezért szerveznénk most szerdán, július 11-én délután 17.30-20.00 óráig egy külön alkalmat, amikor megtisztítanánk a szőnyegeket, felmosnánk az egész templomot, és ha lenne elég dolgos kéz, kiporszívóznánk a padokat. Ezekhez a feladatokhoz várjuk a segíteni vágyókat.

Júl. 1.
1. Istennek legyen hála az autóbuszos zarándoklatunkért
2. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér imádkozása szokás szerint 9.15-kor kezdődik.
3. Hétfőn Sarlós Boldogasszony ünnepe.
4. Szerda reggel, 4-én nem lesz szentmise templomunkban.
5. Elsőpéntek következik, plébániai közösségünk szentségimádásával.
6. A jövő vasárnapi 10-es szentmisében keresztelő is lesz.
7. Még mindig lehet jelentkezni az augusztusi lelkigyakorlatra!
8. A Magyar Katolikus Egyház június 29-e, Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén július 1-jén tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják: https://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2530
A templomból kifelé menet ki-ki elhelyezheti erre szánt felajánlásait. Tavaly a magyar egyház közel 62 millió forintnyi adományt küldött a pápa karitatív céljaira.

Jún. 24.
1. A nyári szünetben hittanok nincsenek, de Ige kör van, mely most csütörtökön lesz a szentmise után. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!
2. Pénteken Péter-Pál! Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe lesz.
3. Szombaton reggel nem lesz szentmise templomunkban, mert zarándoklatra megyünk, és Vértessomlón misézünk. Az autóbusz reggel 8-kor indul!
4. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér egy hét múlva 9.15-kor kezdődik.
5. Jövő vasárnap a Szentszék javára lesz gyűjtés (Péter fillérek).
6. Még lehet jelentkezni az augusztusi lelkigyakorlatra!

Jún. 10.
1. A 10 órai szentmisén adunk hálát a mögöttünk lévő hittanos évért! Egy kis statisztika: a Radnóti iskolában 25, a Szent István Gimnáziumban 25 hittanosunk volt. A plébánián óvodások és általános iskolások szintén 25 gyermek. Ami külön öröm, hogy a felnőttek közül száznál is többen jártak a különböző hittanokra (nem elégedve meg a vasárnapi misékkel)! „Téged Isten dicsérünk!” 
2. A tanév végi hálaadáshoz csatolva köszönetet mondunk mindazoknak, akik lelkiismeretesen fizetik az „egyházi adót” (=önkéntes hozzájárulás közösségünk működéséhez). Külön köszönet az ezen felüli adományokért is! --- Mostanában mire megy/kellene a pénz? A minden napos kiadások mellett: most fejeződött be a templom tető egy részének javítása (bádogozás, palázás, hófogó rendszer telepítése), mely 4,5 m Ft-ba került. Elkezdődött a Domonkos színes ablak javítása: 6 m Ft. Javában folyik a plébánia épületének udvari oldalának tatarozása egyéb munkákkal: 10 m Ft. Ősszel pedig a templom külső falának 1-1 legsürgetőbb részének felújítása… A köszönet mellett tisztelettel kérjük/várjuk templomunk, plébániánk híveinek adományait. Isten fizesse meg!
3. A szentmise után engesztelő imaóra lesz!
4. A 10 órai szentmise után agapé lesz a plébánián. Öröm, hogy erre is sokan jelentkeztek!
5. Film klub lesz csütörtökön este a szentmise után.
6. Kerékpár túra szombaton!

Jún. 3.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér-ima, szokás szerint 9.15-kor kezdődik.
2. A 10 órai szentmise kapcsán tartjuk az úrnapi körmenetet – az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust ünnepeljük!
3. Pénteken Jézus Szíve, szombaton Mária Szeplőtelen Szíve ünnepe lesz.
4. Az idei papszentelés szombaton fél 11-kor kezdődik Esztergomban…
5. A hittanos év záró szentmiséje (Te Deum) 10-én, 10 órakor kezdődik!

Máj. 27.
1. Öröm, hogy az Élő Rózsafüzér Zarándoklaton plébániánk zarándok-csapata is képviseltette magát. Köszönet a résztvevőknek!
2. A 10 órai szentmisében – Szentháromság vasárnapja - két babát is keresztelünk.
3. Roki-délután lesz a plébánián 3 órai kezdettel, Fördős Gaby svájci élménybeszámolóját láthatjuk-hallhatjuk.
4. Csütörtökön lesz az utolsó májusi litánia
5. Elsőpéntek következik, közösségünk havi szentségimádásával.
6. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve június 2-án szombaton, du. 5-6-ig a mi templomunkban is lesz szentségimádás. Vegyünk részt minél többen!
7. A NEK-re készülve plébániánkon elindult egy internetes közvélemény kutatás is, melyet már 26-an kitöltöttek! Várjuk a többiek válaszait is! Akinek nincs internet hozzáférése, annak a sekrestyében tudunk adni kérdőívet.
8. Egy hét múlva Úrnapja, Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe. A 10 órai szentmise kapcsán körmenet lesz (a múlt évhez hasonlóan). Az István-lakóparkot imádkozzuk körül…
9. Június 30.-án szombaton autóbuszos zarándoklatra megyünk Vértessomló-Majk úticéllal. A szervezés miatt kérjük mielőbb jelentkezni.
10. Az augusztusi felnőtt lelkigyakorlatra is egy héten belül kérjük a jelentkezéseket. Itt is fontos tudnunk a létszámot!

Máj. 20.
1. Pünkösdvasárnap… - A májusi litánia az esti szentmise előtt 17.40-kor kezdődik.
2. Hétfő: Szűz Mária, az Egyház Anyja ünnepe. Szentmise templomunkban este 6-kor lesz, majd litánia.
3. Pünkösdhétfő hagyományosan Főegyházmegyénk közös találkozója Máriaremetén (Karizmák ünnepe). Egész napos program, mindenki hivatalos. De. 10-től egy páran mi is színpadon leszünk, plébániai közösségünket képviselve. A bíborosi mise du. 2-kor kezdődik.
4. Élő Rózsafüzér Zarándoklat lesz május 26-án Budapest körül. Plébániai közösségünk a 9. szakaszt választotta  /Rákoskeresztúr  -  Kerepes/.  Könnyű terep. /kertvárosi részeken, természetvédelmi területen halad/. Találkozás és közös indulás:  Reggel  7-kor,  Örs vezér tér buszvégállomás.  Csatlakozás: más zarándok csoportokhoz a rákoskeresztúri templomnál. Megközelítés: Örs vezér térről a 161-es busszal   a  Rákoskeresztúr Szent Kereszt térig. A zárómise Kerepesen lesz  19 órakor. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit.
5. Autóbuszos zarándoklat, kirándulás lesz június 30-án, szombaton Vértessomló-Majk célállomásokkal. Már lehet jelentkezni!
6. Megjelent plébániai újságunk pünkösdi száma... már vételezhető!

Máj. 13.
1. Urunk mennybemenetelét ünnepeljük…
2. A 10 órai szentmise után keresztelő lesz.
3. Az esti szentmise előtt imádkozzuk a májusi litániát. Hétköznapokon pedig a szentmisék után.
4. Egy hét múlva Pünkösdvasárnap. – Pünkösdhétfőn pedig (szokás szerint) mindannyian Máriaremetére vagyunk hivatalosak.
5. Autóbuszos zarándoklatra megyünk június 30-án, Majk – Vértessomló állomásokkal.
6. Közös mozilátogatásra hívjuk a testvéreket! Az Uránia Moziban "Most és halálunk óráján - A rózsafüzér ima ereje" c. lengyel dokumentumfilmet nézhetjük meg együtt 2018. május 19-én 17 órakor. - A film a rózsafüzér imáról, a vele összefonódott világról és egyéni sorsokról szól, amiket nap, mint nap elkísér a sokak által lenézett és kigúnyolt ima, melynek ereje által a világon nem mindennapi dolgok történnek. – Az együtt, összefogva mondott rózsafüzér ima ereje mindenütt csodákra képes. - Jelentkezni az irodában, a sekrestyében vagy Károly atyánál e-mail-ben lehet legkésőbb holnap (hétfő) estig. A jegy ára 1500 Ft. Akinek ez az időpont nem megfelelő, május 18-án, 26-án és június 9-én is vetítik még.

Máj. 6.
1. Ma van a Tömegtájékoztatás világnapja. Ferenc pápa üzenete: https://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2516
2. Május a Szűzanya hónapja. A szentmisék után minden nap közösen imádkozzuk a litániát (vasárnapokon az esti szentmise előtt).
3. Anyák napja van, az édesanyák a 10 órai szentmisén külön áldásban részesülhetnek.
4. Felelősök Fóruma lesz szerda este 18 órai kezdettel.
5. Csütörtökön este Film klub lesz.
6. Szombaton munkálatok a plébánia kertben és a templom körül...
7. Urunk mennybemenetelét jövő vasárnap ünnepeljük.

Ápr. 29.
1. A 10 órai szentmisében búzaszentelés lesz – könyörgő nap jó termésért.
2. Májusban minden hétköznap a szentmisék után közösen imádkozzuk a lorettói litániát.
3. Elsőpénteki szentségimádás a szentmise után.
4. Gyalogtúra lesz szombaton.
5. Jövő vasárnap anyák napja. A 10 órai szentmisében külön áldásban részesítjük az édesanyákat. Előtte 9.15-től elsővasárnapi rózsafüzér!

Ápr. 22.
1. Ma van a papi hivatások vasárnapja… Imádkozzunk papi hivatásokért, papjainkért! 
2. A 10 órai szentmisében keresztelő is lesz!
3. Az Életige összejövetel kivételesen szerdán lesz (marosvásárhelyi vendégekkel).
4. Jövő vasárnap Búzaszentelés – könyörgő nap jó termésért…

Ápr. 15.
1. Jövő vasárnap, könyörgő nap lesz papi hivatásokért. Kispap vendégünk is lesz!
2. Egy hét múlva a 10 órai szentmisében kereszteljük a „Kissevich-babát”…
3. Az Etalon kiadó jövő vasárnap a délelőtti szentmise után filmeket fog árusítani templomunknál…
4. Már lehet kérni Jelentkezési lapot az augusztusi felnőtt lelkigyakorlatra, melyet május 31-ig kérjük leadni! – A kisgyermekeseknek októberben lesz…

Ápr. 8.
1. Ma van az Isteni Irgalmasság vasárnapja. Részletek a honlapunkon olvashatók.
2. A 10 órai szentmise után keresztelő lesz és Engesztelő imaóra.
3. Ebben az évben holnap ünnepeljük Urunk születésének hírüladását (Gyümölcsoltó Boldogasszony). – Az esti 6-os szentmisében külön áldásban részesülhetnek a gyermeket várók és a gyermekre vágyók.
4. Film klub lesz csütörtökön az esti szentmise után.
5. Mint tudjuk, a mai napon országunkban választások vannak. Ezzel kapcsolatban az Egyház - a II. Vatikáni Zsinat - tanításából idézek: Ne feledjék az állampolgárok, hogy a közjó érdekében joguk és egyben kötelességük a szavazás szabad lehetőségével élni. – Részletesebben honlapunkon és a faliújságon olvasható.

Ápr. 1.
1. Istennek legyen hála a húsvéti szent három napért… Köszönet mindazoknak, akik bármilyen módon is hozzájárultak az ünnephez!
2. Elsővasárnapi közös rózsafüzér imánk ¼ 10-kor kezdődik.
3. Húsvéthétfőn de. 10-kor és este 6-kor lesznek szentmisék.
4. Szerdán Női est lesz plébániánkon, ¾ 7-től.
5. Gyalogtúra lesz szombaton. Jelentkezés csütörtök estig.
6. Április 8-án választások… Ezzel kapcsolatban az Egyház - a II. Vatikáni Zsinat - tanításából idézek: Ne feledjék az állampolgárok, hogy a közjó érdekében joguk és egyben kötelességük a szavazás szabad lehetőségével élni. – Részletesebben honlapunkon és a faliújságon olvasható.

Márc. 25.
1. Virágvasárnap. Kezdődik a Nagyhét. A 10 órai szentmisét a Cházár A. u.-ban kezdjük barkaszenteléssel, majd körmenetben vonulunk be a templomba a főbejáraton.
2. A szentmise után Karitász vásár lesz. Az èdes ès sòs sütemènyeket vasárnap 9 òràtòl várjuk a plèbániára! 
3. A Mandulaszem Bábcsoport egy húsvétra hangoló előadással ajándékoz meg bennünket - Vörös Valér és a tojások címmel - hétfő este 17.30-tól. Minden korosztály hivatalos a plébániára.
4. A húsvétra készülve nagyon ajánlom mindenkinek alaposan áttanulmányozni az Adorémus-t és a Rózsafüzér Királynéja újságunk most megjelent számát! Minden benne van részletesen. Most röviden csak egy pár időpont…
5. Nagycsütörtök de. 10 órakor kezdődik a Bazilikában a szokásos Krizmaszentelési szentmise.
6. A HÚSVÉTI SZENT HÁROMNAP ünneplését templomunkban Nagycsütörtök este 6 órakor kezdjük a szentmisét, majd virrasztás, agapé és éjszakai keresztút.
7. Nagypénteken – az előző évektől eltérően - délután 3 órakor kezdődik az Úr szenvedésének ünneplése. Tehát mindenkit erre az időpontra várunk.
8. Nagyszombaton reggel 8-kor lehetőség van a zsolozsma (Reggeli dicséret) közös imádkozására, majd gyónásra. – A szentsír egész nap látogatható. Aki megteheti, iratkozzon fel: a nap melyik órájában tud jelen lenni (őrködni) a templomban.
9. A HÚSVÉTI VIGÍLIA szertartása – az előírásoknak megfelelően - szombaton este 8 órakor kezdődik a templom előtt tűzszenteléssel, majd ezt követi a többi szertartás, az ünnepi szentmisével zárva.
10. Húsvétvasárnap a 10 órai szentmise kapcsán lesz a feltámadási körmenet, a szokott útvonalon. Vegyünk részt rajta imádkozva, énekelve (hozza mindenki az ima-énekes könyvét). Szép tanúságtétel lehet a környező utcák lakó előtt is megvallva a feltámadt Jézusba vetett hitünket…
11. Húsvétvasárnap 9.15-től közös rózsafüzér ima is lesz – elsővasárnap lévén.
12. Húsvéthétfőn is de. 10-kor és este 6-kor lesz szentmise.

Márc. 18.
1. Hétfőn Szent József ünnepe. Az esti szentmise után Férfi est lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a 18 év feletti férfiakat.
2. Húsvét előtti nagytakarítás lesz szombat reggeltől. Mindenki hivatalos!
3. Egy hét múlva Virágvasárnap, kezdődik a Nagyhét. A 10 órai szentmisét szokás szerint a Cházár A. u.-ban kezdjük barkaszenteléssel, majd körmenetben vonulunk be a templomba… 
4. Március 25-èn, Viràgvasàrnap lesz a màr hagyomànnyà vált Karitàsz vásár. Irodaidôben lehet hozni a vàsàrra szànt tárgyakat, az èdes ès sòs sütemènyeket pedig vasárnap 9 òràtòl várjuk a plèbániára! Köszönettel: a Karitász.
5. Nagypénteken – már most hirdetjük – templomunkban du. 3 órakor kezdődik a szertartás!
6. Ma a Szentföld javára van gyűjtés. Az erre szánt adományokat kifelé menet el lehet helyezni a kosárban. http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2500

Márc. 11.
1. Fúvós koncert lesz templomunkban az esti szentmise után.
2. Egész napos szentségimádás lesz templomunkban március 15.-én, reggel 8 órától az esti 6-os szentmiséig. Tehát egész nap nyitva a templom, lesz alkalom bőven imádkozni családjainkért, plébániai közösségünkért és nemzetünkért…
3. Következő vasárnap a Szentföld javára lesz gyűjtés.
4. Március 19.-én, Szent József ünnepén Férfi est lesz a plébánián.

Márc. 4.
1. Elsővasárnap! Minden hónapban ilyenkor különösen is hivatalos mindenki a délelőtti „programjainkra”: közös rózsafüzér ima 9.15-től, majd 10.00-kor közösségünkért szentmise (kétszín alatti áldozással)…
2. Roki-délután lesz 3 órai kezdettel: csángó úti-beszámoló és játék…
3. Az esti szentmisén vendég atya lesz: Szőke Lajos, Rákoscsaba-Újtelepi plébános. Előtte gyóntat is!
4. Nők estéje” lesz hétfő este a szentmise után. Szeretettel várjuk közösségünk hölgyeit – minden korosztályt!
5. Film klub lesz csütörtökön, az esti szentmise után.
6. Pénteken az esti szentmise után Keresztút és szentségimádás.
7. Egy hét múlva a délelőtti szentmise után BÖJTI ZÖLDSÉGLEVES ebédre hívjuk közösségünk  minden tagját! (Lehetőség arra, hogy együtt legyünk és lemondjunk a  vasárnapi ebédről és az arra szánt összeggel támogassuk a Karitász tevékenységeit.) – A létszám miatt előzetes jelentkezést kérünk (Bokros Vera).
8. Jövő vasárnap az esti szentmise után – az öröm vasárnapján – Fúvóskoncert lesz templomunkban!

Febr. 25.
1. A templomban Nekünk is jó itt lenni Jézussal, de hogy tiszta, gondozott legyen, szükség lenne segítő kezekre. Templomunkat minden szombaton mise után fél 8-tól takarítjuk, kb. egy órát lehet így Jézusnak ajándékozni. Várunk mindenkit, aki szívesen segítene.  Alkalmanként négy-öt jelentkezőre lenne szükség, természetesen a március 24-i nagytakarításra sokkal több segítőt várunk. Készült egy táblázat, amelyre hátul a faliújságon lehet feliratkozni.
2. Plébániánk képviselőtestülete 28-án, szerdán tartja gyűlését – zárszámadás és költségvetés témában. 
3. Elsőpéntek következik. A szentségimádás keretében imádkozzuk a Keresztutat.
4. Gyalogtúrára megyünk szombaton. Jelentkezés csütörtök estig.
5. Közösségünk elsővasárnapi közös rózsafüzér imája – szokás szerint – 9.15-kor kezdődik.
6. Roki-délután lesz jövő vasárnap, 3 órai kezdettel (úti-beszámoló a csángókról… és játék).
7. Egy hét múlva Szőke Lajos Rákoscsaba-Újtelepi plébános vezeti az esti szentmisét. Előtte gyóntatni is fog!
8. Ma a Katolikus iskolák javára van gyűjtés. Kifelé menet mindenki elhelyezheti erre szánt adományát.

Febr. 18.
1. Köszönet a nagyböjti lelkinapunkért, a kapott kegyelmekért, a sok résztvevőért…
2. Ma fejeződik be a Házasság hete. Szentmise végén a házaspárok külön áldásban részesülhetnek.
3. Minden péntek este a szentmise után közösen imádkozzuk a Keresztutat.
4. Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára lesz gyűjtés.

Febr. 11.
1. Ma könyörgő nap van a világ éhezőiért, és ma van a Betegek világnapja… Ma kezdődik a Házasság hete is…
2. Hamvazószerda következik (szigorú böjt!). Szentmisék reggel 7-kor és este 6-kor lesznek – hamvazással. Ezzel kezdetét veszi a Nagyböjt. Részletes tudnivalók a most megjelent plébániai újságunkban találhatók.
3. A nagyböjti péntekeken – szokás szerint – az esti szentmise után közösen imádkozzuk a keresztutat.
4. Nagyböjti lelkinapunk szombaton lesz. A templomban szentmisével kezdjük 9 órakor. Majd a plébánián folytatjuk. Részletek a faliújságon és a Rózsafüzér Királynéja újságban. – Ezen a napon nem lesz reggeli szentmise!
5. Egy hét múlva zárul a Házasság hete. A 10 órai szentmisén a házaspárok külön áldásban részesülhetnek.

Febr. 4.
1. Hála a péntek esti Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnep résztvevőiért, ugyanígy a farsangunkért (sokan, sokat tettek érte)…
2. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér-imánk szokás szerint 9.15-kor kezdődik. A szentmisék után Balázs-áldásban lehet részesülni.
3. Film klub lesz csütörtökön este a szentmise után.
4. Egy hét múlva lesz a Betegek Világnapja. Sajnos, még mindig sokan a betegek szentsége nélkül távoznak az élők sorából. – „Beteg valaki köztetek? Hívassa el az egyház elöljáróit, azok imádkozzanak fölötte, és kenjék meg őt olajjal az Úr nevében! A hitből fakadó imádság megszabadítja a beteget, és az Úr felsegíti őt, ha pedig bűnökben van, bocsánatot nyer...” (Jak 5,14)
5. Febr. 11-18. Házasság hete. Nemcsak programokra hív, hanem a házasságra készülés komolyan vételére és a házasságok megújítására/megerősítésére is! 

Jan. 28.
1. Ma ér véget a Krisztus-hívők egységéért végzett Ima-nyolcad… de még folytathatjuk az imát.
2. Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) ünnepe lesz február 2.-án, mely elsőpéntek is (szentségimádással)! – Szokás szerint a 6 órai szentmise keretében ünnepélyes gyertyaszentelés körmenettel, majd a kisgyermekek bemutatása, megáldása
3. Szombaton du. 4-kor kezdődik plébániánk farsangja a szomszédos OKISZ-ban…
4. Jövő vasárnap a délelőtti szentmise előtt, 9.15-től elsővasárnapi rózsafüzér ima, szentmise után pedig Balázs-áldásban lehet részesülni.

Jan. 21.
1. Ma kezdődik az IMAHÉT a KRISZTUS-HÍVŐK egységéért. Ezért kivételesen hétfőn du. 5-kor lesz szentmise templomunkban, 6-kor pedig ima-est (Igét hirdet Szabóné Pap Klára metodista lelkész), majd szeretetlakoma a plébánián.
2. Kedden a Fasori evangélikusokhoz, szerdán a reformátusokhoz, csütörtökön a pünkösdiekhez mehetünk. Részletek faliújságunkon és honlapunkon olvashatók.
3. Gyalogtúrára megyünk szombaton. Jelentkezés csütörtök estig.

Jan. 14.
1. Ma van az Elvándorlók és menekültek világnapja. Imádkozzunk értük… Ld.: http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2481
2. A délelőtti szentmise után Engesztelő Imaóra lesz.
3. Csütörtökön lesz Árpád-házi Szent Margit ünnepe.
4. Egy hét múlva kezdődik az Imahét a keresztények egységéért.

Jan. 7.
1. Havi közös rózsafüzér imánk 9.15-től.
2. Roki-délután 3 órától. 
3. Este 7-kor Orgona áhítat.
4. Film klub – kivételesen - szerda este 18.00-tól.
5. Megkezdődtek a lakásszentelések! Lehet kérni, jelentkezni…

Dec. 31.
1. A Szent Család vasárnapja van. A délelőtti 10-es szentmisén a családok külön áldásban részesülhetnek.
2. Az év végi (szilveszteri) hálaadást is a délelőtti szentmisén tartjuk.
3. Akik szeretnének, jöhetnek közös szilveszterezésre a plébániára, du. 4-től (film, játékok, találkozási-ismerkedési lehetőségek). – Az év fordulóján 23.45-0.15-ig szentségimádást tartunk a templomban.
4. Január 1. Szűz Mária Isten anyja ünnepe, a béke világnapja. A szentmisén való részvétel kötelező. Ezért templomunkban délelőtt 10-kor és este 6-kor is lesz szentmise.
5. Kedden már folytatódnak a hittanórák: Biblia óra, jegyesek…
6. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után közösségünk havi szentségimádása.
7. Szombaton, január 6-án Vízkereszt ünnepe, kötelező szentmisével, vasárnapi miserenddel (10 és 18 ó.). A délelőtti szentmisén ünnepélyes vízszentelés is lesz.
8. Elsővasárnap 9.15-től imádkozzuk a havi közös rózsafüzérünket.
9. Január 7-én Roki-délután lesz, 3-tól. Capdebo Ákos koreai élménybeszámolója és játék…
10. Kezdődnek a ház- ill. a lakásszentelések. A plébános szívesen megy bárkihez, ahová hívják. Időpont egyeztetés vele.

Dec. 24.
1. Advent utolsó napján hálát adok a sok kegyelemért, mely plébániai közösségünk számára érkezett, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt: egyéni és közösségi élmények (lelkinap, hajnali misék, „szállást keres a szentcsalád”, felnőtt hittanok, gyónások, ajándékozások…). Sokak számára szép készület volt! Istennek legyen hála!
2. Ma csak de. 10 órakor van szentmise templomunkban, mely pásztorjátékkal zárul. Esténket otthonunkban tegyük szentté! És ne felejtsük Jézust is megajándékozni!
3. Az éjféli mise 24 órakor kezdődik.
4. Karácsony napján hétfőn, valamint kedden: de. 10-kor és 18 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
5. Egy hét múlva Szent Család vasárnapja. A 10-es szentmisében külön áldásban részesítjük a családokat. És ezen a szentmisén lesz a közös, év végi (szilveszteri) hálaadásunk is.

Dec. 17.
1. Köszönet a Karitász-vásár előkészítőinek… a tegnapi sok, szorgos kéznek: nagytakarítás, fenyőfaállítás
2. Azoknak, akik szívesen szolgálnak – felolvasnak, imádkoznak – templomunkban, azoknak a szentmise után rövid összejövetelt tartunk.
3. Az esti szentmise és az azt követő orgona koncert volt kántorunkért, Füri Gáborért „szól”.
4. Egy hét múlva Ádvent 4. vasárnapja
Délelőtt 10 órakor lesz szentmise, majd utána a Pásztorjáték
Esti szentmise nem lesz, a Szenteste miatt. – Viszont az éjféli (24.00) szentmisével elkezdjük Karácsony liturgikus ünneplését!
5. December 25-én és 26-án vasárnapi miserend lesz templomunkban: de. 10-kor és este 6-kor.

Dec. 10.
1. Köszönet és hála a tegnapi lelkinap résztvevőinek…
2. A 10 órai szentmisén az elsőáldozásra készülő gyermekekért imádkozunk.
3. A 10 órai szentmise után Engesztelő imaóra lesz.
4. A 10 órai szentmise után Szeretettel hívunk mindenkit a Récsei centerbe, hogy közös énekléssel hirdessük a Jézusra várakozás örömét. Utána a Mandulaszem bábcsoport közreműködésével, akik már többször szerepeltek plébániánkon, megnézhetjük a Tolsztoj novellája alapján: Panov apó történetét. Szép tanúságtétel lehet ez is hitünkről!...
5. Film klub lesz csütörtök este. Egy karácsonyi történetet nézünk meg.
6. Karácsony előtti nagytakarítás, fenyőfaállítás lesz szombaton templomunkban. Mindenki hivatalos!
7. Folytatódnak a hajnali 6 órai misék. Örülök, hogy aránylag sokan járnak!
8. Kárpátaljáról 60 db Újszövetségi szentírást kértek. Már meg is vásárol-tuk (kedvezményesen), 99.000 Ft értékben. Nem ingyen kérték, fizetni akarnak érte. Én viszont arra gondoltam, hogy aki tud, hozzájárulhat a költségekhez. Szép karácsonyi ajándék lehet részünkről, a szűkös anyagi körülmények között élő határon túli testvéreinknek! – Tegnap a „lelkinaposok” már több mint a felét összedobták…
9. Új alapokra helyeznénk a vasárnapi szentmise szolgálatot. Szívük szerint vannak, akik szinte minden alkalommal szívesen vállalnának feladatot, vannak, akik felkérésre szeretetből elvállalják, de vannak olyan testvérek is, akik nincsenek megszólítva, pedig szívesen olvasnának. Ezen szeretnénk változtatni. Jó lenne, az önkéntes jelentkezés, így előre el lehet olvasni a szentírási olvasmányokat, és a táblázatban lehetne jelezni az olvasási szándékot, szombaton délig. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zGmsZfS80kTOGvQfusO6FcI_wlg5duNvFVDE93suJQI/edit#gid=0 – Vagy lehet Bágya Andreánál is jelentkezni (06 /20/ 831-0371). – Jövő vasárnap a 10-es mise után a felolvasóknak egy rövid megbeszélés lesz!

Dec. 3.
1. Hála a tegnap délutáni közös koszorúkészítés és a gyertyagyújtás résztvevőinek. Ezzel kezdetét vette az ádventi időszak.
2. Elsővasárnap! Negyed 10-től közösen imádkozzuk a rózsafüzért.
3. Hétfőtől minden hétköznap reggel 6 órakor hajnali misék lesznek. Esti mise csak kedden és pénteken 6-kor lesz.
4. Már vételezhető plébániai újságunk ádventi száma, benne minden napra konkrét útmutatóval!
5. A mai napon megnyílt az adventi postaládánk is: a hátsó faliújságon helyezhetjük el egymás számára hozott apró figyelmességeinket: néhány kedves sor, egy idézet, egy kép stb. A lényeg, hogy örömet ajándékozzunk! Figyeljük rendszeresen, hogy kaptunk-e levelet...!
6. Pénteken Szeplőtelen Fogantatás ünnepe.
7. Szeretettel hívunk mindenkit jövő vasárnap, december 10-én a 10 órai szentmise után a Récsei centerbe, hogy közös énekléssel hirdessük a Jézusra várakozás örömét. Utána a Mandulaszem bábcsoport előadásában megnézhetjük a Tolsztoj: Panov apó című meséjét. Így is tanúságot tehetünk hitünkről!
8. Szent Miklós küldötte (Mikulás) december 4-én, hétfőn a hittan órák után 17.30-kor érkezik a gyerekekhez a plébániára.
9. Kisgyermekes családok körében kedves hagyomány az úgynevezett vándorbetlehem, amikor a környezetükben élő idősebb embereket, szomszédokat meglátogatják egy saját készítésű, egyszerű betlehemmel, és rövid, pár mondatos, énekekkel kiegészített műsorral elmesélik a karácsonyi történéseket. - Plébániánk Anyaima csoportja összeállított egy füzetet, amiben segítséget, ötleteket találnak a családok a vándorbetlehem megvalósításához, valamint advent minden napjára tartalmaz egy kis kézműves, színezős, ismeretterjesztő meglepetést a gyermekek számára. – Plébániánk hittanos gyermekei (családjuk) – akik szeretnék - szentmise után átvehetik a füzetet.
10. Szombaton (9-én) ádventi lelkinapunk! Részletek: programjaink alatt, ill. a faliújságon!

Nov. 26.
1. Istennek hála a tegnap esti szentségimádásért, a sok résztvevőért…
2. A múlt vasárnapi karitász-gyűjtés eredménye: 105.370 – Ft.
3. Elsőpéntek következik, közösségünk szentségimádásával.
4. Szombaton 3 órakor kezdődik az adventi koszorúk közös készítése, majd este 6-kor azok megáldása és közös gyertyagyújtás…
5. Egy hét múlva, advent első vasárnapján szokás szerint negyed tízkor kezdődik a havi közös rózsafüzér imádkozás templomunkban.
6. A „Szállást keres a Szent Család” ájtatosságra még lehet jelentkezni a sekrestyében, ill. irodánkban...
7. Adventben minden hétköznap reggel 6-kor kezdődnek a hajnali misék. Esti misék csak kedden és pénteken lesznek.
8. Adventi lelkinapunk 9-én, szombaton 9 órakor szentmisével kezdődik a templomban, majd a plébánián folytatjuk. Fő előadóink: dr. Keresztes Szilárd püspök és dr. Kocsis Imre atya lesznek.

 Nov. 19.
1. Szent Erzsébet ünnepe kapcsán Országos gyűjtés van a Karitász javára. A szentmiséről kifelé menet, átadhatjuk az e célra szánt adományainkat.
2. Az Eucharisztikus Világkongresszus előkészületeként Bíboros atya által meghirdetett nov. 25-i szentségimádásra kérik a szervezők, hogy mindenki regisztráljon (jelentkezzen be) abba a templomba, ahol részt vesz a szentségimádáson. Országszerte több mint 360 templomban lesz lehetőség jövő szombaton 17-18 óráig adorálni Jézus előtt. Templomunkba is szeretettel várunk mindenkit. Jelentkezni a honlapunkon megadott linken lehet. Akinek nincs internet-elérése, regisztrációs lapot a sekrestyében vehet el, amit kitöltve kérünk leadni ugyanott. – Öröm, hogy már sokan jelentkeztek!
3. "Szállást keres a Szentcsalád". Az előző években is szépen működött, sok kegyelemmel járt, az idén is indítjuk az ájtatosságot – a Lk 2,1-7 emlékére: befogadni a Szentcsaládot! - Advent első vasárnapján elindul a Szentcsalád képe, minden nap más-más családnál tartózkodik. Természetesen nemcsak a kép továbbadása, hanem a szeretet-kapcsolatok építése, ápolása a cél. A sekrestyében ill. az irodában lehet a szabad időpontokra feliratkozni, és a táblázatból az is kiderül, hogy ki, melyik család viszi a következő nap a Szentcsaládot a következő családhoz, címhez. Az idén csak három hetes az advent, ezért kérjük az egyedülállókat, de a kisebb családokat is, fogjanak össze többen, egy-egy estén ne csak 1-1 ember látogassa egymást. Így közösségibb az élmény és többen felférnek a listára is.

Nov. 12.
1. A 10 órai szentmise keretében fogadunk be egy katekument és bemutatjuk az elsőáldozásra készülő gyermekeket.
2. Szentmise után Engesztelő imaóra lesz.
3. Ovis mise lesz a plébánián, du. 4-kor. Szeretettel várjuk az óvodás gyerekeket, kisebb és nagyobb testvéreket, szüleiket, nagyszüleiket, rokonaikat.
4. Gyalogtúra lesz szombaton. Jelentkezés csütörtök estig.
5. Jövő vasárnap Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe. Ilyenkor minden évben országos gyűjtés van a Karitász javára.
6. Nov 25-én szombaton 17-18 ig Egyórás szentségimádásra hívunk Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Ezen az estén, bár különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. A célunk hogy az országban egyszerre 20.000-en együtt legyünk! Kérjük a jelentkezéseket,  webboldalon vagy aki nem tud jelentkezni az a sekrestyében is feliratkozhat. 

Nov. 5.
1. Köszönet mindazon szolgáló testvéreinknek, akik lehetővé tették, hogy templomunk „majdnégy” napon keresztül nyitva lehetett!
2. Közösségünk havi közös rózsafüzér imája vasárnap de. 9.15-től…
3. Az elsővasárnapi de. 10-es szentmisét plébániai közösségünkért ajánljuk fel – összekötve „mindenki névnapjával”. Szentmise után pedig megvendégelhetjük egymást a plébánián, szeretetlakomát tartva.
4. Plébániánk Képviselőtestülete hétfő este ülésezik.
5. Film klub lesz csütörtök este a szentmise után. Témája: a megbocsátásról, gyónásról…
6. Az elsőáldozásra készülő hittanosaink bemutatása, befogadása jövő vasárnap a de. 10-es szentmisén lesz.
7. Jövő vasárnap, november 12-én délután 4 órakor ovis mise lesz a plébánia nagy hittantermében. Szeretettel várjuk az óvodás gyerekeket, kisebb és nagyobb testvéreket, szüleiket, nagyszüleiket, rokonaikat.

Okt. 29.
1. Istennek legyen hála zarándoklatunkért – a kapott kegyelmekért, a sok résztvevőért!
2. A múlt vasárnapi missziós gyűjtés eredménye: 79.593 Ft. Isten fizesse meg kinek-kinek a missziók támogatását! 
3. November 1. szerda, Mindenszentek ünnepe. A szentmisén való részvétel kötelező! Templomunkban reggel 7-kor és este 6-kor lesznek szentmisék. – Az esti szentmise után halottak-esti, imádságos orgonás áhítat is lesz.
4. November 2. Halottak napja. Szintén reggel 7-kor és este 6-kor lesznek szentmisék templomunkban.
5. Szokás szerint most is lehet „borítékolni” elhunyt szeretteink neveit a Jézus Szíve oltárnál. Időközönként közös szentmisét ajánlunk fel értük.
6. Halottak napja kapcsán templomunk nyitva tartása szerdán és csütörtökön reggel 7-este 7-ig, szombaton pedig este 6-ig lesz nyitva. A többi napokon szokott rendben. – Ez azt is jelenti, hogy sok lehetőségünk lesz szentséglátogatásra, imádkozásra… és az urnatemető látogatására is.
7. November 1-8-ig búcsúnyerési lehetőség is van a szokott módon!
8. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után közösségünk havi szentségimádása!
9. Közösségünk havi rózsafüzér imája egy hét múlva  ¼10-től.
10. Az elsővasárnapi délelőtti szentmisét plébániai közösségünkért ajánljuk fel – összekötve „mindenki névnapjával”. Szentmise után pedig megvendégelhetjük egymást a plébánián, szeretetlakomát tartva.

Okt. 22.
1. Missziós vasárnap van. Ima-támogatásunk mellett a templomból kifelé menet adományainkat is elhelyezhetjük a missziók javára.
2. Szombaton reggel nem lesz szentmise templomunkban. - A zarándoklatra reggel 8 órakor indul az autóbuszunk. A részvételi díj 2.500 Ft/fő, melyet bármikor lehet fizetni.
3. Ma a délelőtti szentmise után a kisgyermekes szülőknek a plébánián összejövetelt tartunk.

Okt. 15.
1. Plébániai újságunk búcsúi száma vételezhető…
2. Hétfő du. 5-kor az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleinek megbeszélés a plébánián.
3. Csütörtökön Imaest a tisztaságért! A 6 órai szentmisében dr. Kocsis Imre biblikus professzor előadása: Tisztaság a Bibliában. Jöjjünk minél többen e fontos ügyért imádkozni! – Szentmise után pedig a plébánián beszélgetés a témáról: ifjúság+fiatal házasok részvételével.
4. Egy hét múlva Missziós vasárnap és országos gyűjtés a missziók javára.
5. Okt. 28-án Mátraverebély-Szentkútra zarándokolunk. Pásztót is útba ejtjük
(könnyező Mária szobrok!). Még lehet jelentkezni. Részvételi díj: 2.500 Ft.
6. Ma a délelőtti szentmise után keresztelő is lesz.

Okt. 8.
1. Istennek hála a tegnapi ünnepünkért és nagy köszönet híveinknek, akik bármilyen módon kivették részüket Rózsafüzér Királynéja ünneplésében!
2. Csütörtökön Film klub lesz. Kis Szent Terézről nézünk filmet.
3. A fatimai jelenés 100. évfordulója alkalmából pénteken országos ünneplés lesz Soroksár-Újtelepen. A szentmise de. 11 órakor kezdődik. Már 100 pap, sok püspök és több ezer zarándok jelezte részvételét. Mi is hivatalosak vagyunk!
4. Gyalogtúra lesz szombaton… Jelentkezés Károly atyánál, csütörtök estig.
5. Október 28-án autóbuszos zarándoklatra megyünk. Terveink: Pásztó (a könnyező Mária-szobrok) és Mátraverebély-Szentkút. Jelentkezés a sekrestyében és az Irodánkban.

Okt. 1.
1. Köszönet templomunk nagytakarításáért!
2. Elsővasárnapi közös rózsafüzér imánk 9.15-kor kezdődik. – Október a rózsafüzér hónapja. Vegyük még komolyabban az egyéni és a közösségi rózsafüzér imát!
3. Ma van a terményhálaadás napja. Mondjunk köszönetet az idei termésért!
4. Hétfőn: Szent Őrzőangyalok ünnepe!
5. Pénteken az esti szentmise után közösségünk elsőpénteki szentségimádása.
6. Október 7-én, szombaton ünnepeljük templomunk védőszentjét, a Rózsafüzér Királynőjét. A búcsúi püspöki szentmise – melyet Snell György püspök atya vezet - du. 3 órakor kezdődik. (Reggel nem lesz szentmise!)
7. Ezen a napon tartjuk a Rózsafüzért Imádkozó VIII. Országos Találkozóját is, mely de. 10 órakor kezdődik. Ilyenkor az ország minden részéből érkeznek zarándokok. Fogadjuk őket nagy szeretettel! Köszönettel fogadunk süteményeket és egyéb fealajánlásokat. – Akik szívesen vállalnak szolgálatot, hétfőn az esti szentmise után várjuk őket megbeszélésre. 

Szept. 24. 
1. A Fiatal házasok, kisgyermekes családok e hétvégén lelkigyakorlatoznak, imádkozzunk értük!
2. Ma Szentírás vasárnapja van… (a szentírásokat megáldjuk).
3. Szombaton, 30-án búcsú előtti nagytakarítás lesz. Hívjuk, várjuk a templomunkért tenni vágyókat!
4. Jövő vasárnap kezdődik a rózsafüzér hónapja… 9.15-kor elsővasárnapi közös rózsafüzér-ima lesz. Délután 3-tól pedig „Roki-délután”!
5. Október 7-én, szombaton, Rózsafüzér királynője ünnepén lesz templomunk búcsúja és a Rózsafüzért Imádkozók VIII. Országos Találkozója. De. 10-től a du. 3 órai püspöki, búcsúi szentmisével zárva ünnepelünk! Szíves-örömest szánjuk rá e napot. Az ország minden részéről szoktak jönni zarándokok… várjuk, fogadjuk őket szeretettel!

Szept. 17.
1. Az új tanévben az Alapozó hittanokon a 10 parancsolatot vesszük. – A felnőtt és nyugdíjas hittanok témája a szentmise lesz, így már hétfő este is. Ezzel is készülünk a NEK-re (Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus). 
2. Egy hét múlva SZENTÍRÁS VASÁRNAPJA! Ki-ki elhozhatja Bibliáját is, melyeket a szentmise keretében megáldunk. Készületül jobban figyeljünk a rendszeres (napi) szentírásolvasásra! 
3. Közeledik október 7. Felhívjuk a rózsafüzér csoportok tagjainak figyelmét, hogy tartsanak lelkiismeretvizsgálatot: naponta imádkozzák-e a vállalt tizedet. Ha valaki nem tudja vállalni, ki lehet lépni a csoportból (mert az ígéretet komolyan kell venni!). És természetesen új jelentkezőket is örömmel várunk! Templomunk búcsúja alkalmából alkalmat kerítünk az Ígéretek megújítására is!

Szept. 10.
1. A hittanévnyitó szentmise (Veni Sancte) a délelőtti szentmisén lesz. Szép lenne, ha plébániai közösségünk egy szívvel-lélekkel hívogatná a Szentlelket!
2. Hétfőn már kezdődnek a hittanórák! Az órarend mindenütt olvasható: plébániai újságunkban, faliújságon, honlapunkon… Szeretettel hívunk és várunk minden korosztályt. Mindenki találhat magának megfelelő alkalmat! De a plébánosnál is lehet érdeklődni.
3. Csütörtök este Film klub lesz.
4. Szombaton reggel 8 órakor indul a Mindszenty zarándoklat a Városmajori templomtól Máriaremetére. Mindenki hivatalos!
5. A hét ünnepei: kedden Szűz Mária névnapja, csütörtökön a szent kereszt felmagasztalása, pénteken a Fájdalmas Szűzanya ünnepe.

Szept. 3.
1. Elsővasárnapi közös rózsafüzérünk 9.15-től lesz.
2. Hétfőn du. 5 órakor szülőértekezlet lesz. Várjuk az ovis és iskolás gyermekek szüleit közös tervezgetésre…
3. Csütörtökön du. 5-től a rózsafüzér, majd 6-kor a szentmise kivételesen az Oratórium-ban (Kápolnánkban) lesz, mert a 7 órakor kezdődő Tűz és Fény szentségimádásra készülve, foglalt lesz a templomunk.
4. Pénteken Kisboldogasszony ünnepe következik.
5. Egy hét múlva, szeptember 10-én lesz a Veni Sancte – a hittanos év megnyitása. Szeretettel várjuk a diákokat, hitoktatókat, tanítókat, tanárokat, nevelőket, felnőtt hittanosainkat – egész közösségünket - hogy együtt imádkozzunk a Szentlélek Isten kegyelmeiért. – A hittanokra már sokan jelentkeztek. Név szerint kérjük mindenkitől: ki, melyik hittanra szeretne járni!

Aug. 27.
1. Most van tervezés alatt az új hittanos év… órarend, stb. Ezért kérem, hogy aki úgy dönt, hogy fog járni, vagy gyermekét hittanra járatni, az jelentkezzen EGY HÉTEN BELÜL - megnevezve, hogy melyik hittant választja! FELNŐTTEKNEK (18 felett) tervezve van – kellő számú jelentkező esetén - Biblia óra, Felnőtt, Nyugdíjas, Fiatal házas, Ifjúsági, Hittel ismerkedő hittan – és Babák-Mamák, Igekör… amire igény lesz. GYERMEKEK (Ovis, ált.iskolás): azok jelentkezzenek, akik ténylegesen hozzák/küldik gyermekeiket! Javaslatokat, hozzászólásokat is szívesen fogadunk. - Jöjj Szentlélek! – Imádkozzunk, apostolkodjunk a hitoktatás ügyéért!
2. Holnap, hétfő este tartjuk a „Mindenki születésnapja” szentmiséjét, majd a plébánián folytatjuk, szeretetlakoma keretében. Mindenkit szeretettel várunk! - Lehet hozni kínálni valókat is...
3. Csütörtökön az esti szentmise után „Igekör” (Életige összejövetel) lesz. Alkalom, hogy lelkileg is beirányozzuk a szeptember hónapot. Erre is mindenkit szeretettel hívunk!
4. Elsőpéntek következik. Az esti mise után közösségünk havi szentségimádása…!
5. Szombatra kerékpár túrát tervezünk.
6. Egy hét múlva szokás szerint közösségünk elsővasárnapi rózsafüzér imája, ¼ 10 órai kezdettel!

Aug. 20.
1. A múlt vasárnap sokan hiányoztunk a szentmiséről, mert több napos lelkigyakorlaton voltunk. Istennek hála, sok kegyelmet kaptunk! Köszönjük az itthon maradók imáit…
2. Készülve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, igyekszünk templomunkat többször is nyitva tartani. Ehhez „őrök”, imádkozók kellenek. Egyelőre minden péntek du. 2-től lesz nyitva a templom. Lehet jelentkezni és jönni: vár bennünket Jézus!
3. A mai vasárnapon Szent István királyunkat is ünnepeljük. A Szent István Bazilikánál du. 5 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, körmenettel. De már 3 órától lesznek programok!

Aug. 13.
1. Plébániai közösségünknek ezekben a napokban van a lelkigyakorlata. Számítanak imáinkra…
2. Kedden Nagyboldogasszony ünnepe. A szentmisén való részvétel kötelező! Templomunkban este 6-kor lesz szentmise.
3. Az idén vasárnapra esik Szent István királyunk ünnepe. Templomunkban vasárnapi miserend lesz (10 és 18 óra). Bíboros atya szeretettel hív mindenkit a Szent István Bazilikai, 17 órakor kezdődő szentmisére és Szent Jobb-körmenetre is. De már 2 órától lesznek programok…

Aug. 6.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér, szokás szerint 9.15-kor kezdődik.
2. Aug. 12-én, szombaton kezdődik plébániai közösségünk éves lelkigyakorlata. Kérjük az itthon maradók imáit!
3. Amint láthatják is a kedves hívek, elkészült plébániánk homlokzatának felújítása. A következő nagyobb munka, templomunk egyik színes üvegablaka (bejövet, jobbról a 2.). Isten fizessen meg minden eddigi  adományozónak, de várjuk a továbbiakat is…

Júl. 30.
1. Az augusztusi lelkigyakorlat résztvevőinek a 10-es szentmise után tájékoztató lesz.
2. Kedden este hála-mise lesz az elmúlt 10 évért, majd agapé a plébánián. Ez után lehet hazavinni a befogadott német fiúkat…
3. Szerda este 6-kor a Biberach-i német fiúkórus ad koncertet templomunkban.
4. Az augusztusi egész napos szentségimádás pénteken reggel 8-kor kezdődik, este 6-kor szentmise, majd a szokásos elsőpénteki közös szentségimádás.
5. Egy hét múlva elsővasárnapi közös rózsafüzér, 9.15-től.

Júl. 23.
1. Szerdán lesz Jézus nagyszüleinek ünnepe. A reggel 7 órai szentmisében külön áldásban részesülhetnek a nagyszülők!
2. Csütörtök este Életige összejövetel lesz! Nyári lelkitáplálék…
3. Örülök mindazoknak, akik már jelentkeztek az éves nyári – péliföldszentkereszti – lelkigyakorlatunkra. Még lehet jelentkezni! Akiknek ez ügyben anyagi gondjaik vannak, jelezzék (ez ne legyen akadály). – A lelkigyakorlat résztvevőinek egy hét múlva, 30-án a délelőtti mise után lesz tájékoztató.
4. Még keresünk – kérünk - befogadó családokat a 10-14 év közötti német fiúknak (egy helyre 2-4 gyerek menne). Aug. 1-jén az esti mise utáni agapé után kell őket hazavinni, reggel pedig visszahozni a plébániára. Aug. 2-án este ismét hazavinni őket és 3-án reggel csomaggal együtt vissza.
5. Akik még nem fedezték fel: megjelent és vételezhető plébániai újságunk nyári száma!

Júl. 9. 
1. A múlt vasárnapi „Péter fillér” gyűjtés eredménye templomunkban: 76. 575 Ft volt. Isten fizesse meg kinek-kinek adományát!
2. Csütörtökön az esti szentmise után Film klub lesz, Placid atyáról.
3. Megjelent a Rózsafüzér Királynéja újságunk nyári száma! A könyves asztalnál vételezhető.
4. Elkészült templomunk két ablakának védőüvege, mely 1,5 mill. Ft-ba került. Kb. augusztus végén hozzáfoghatunk a következő színes üvegablak rendbehozatalához is. Így talán az október első szombatján sorra kerülő Rózsafüzért Imádkozók Országos Találkozójára el is készülhet. – Köszönöm az eddigi és a további adományokat is, hogy tovább épülhessen-szépülhessen templomunk!

Júl. 2.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér imánk negyed 10-kor kezdődik.
2. A Magyar Katolikus Egyház június 29-e, Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén július 2-án tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják. - Tavaly a magyar egyház közel 56 millió forintnyi adományt küldött a pápa karitatív céljaira… http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2427 – A templomból kifelé menet ki-ki elhelyezheti e célra szánt adományát.
3. Kedden három napos balatoni kerékpártúrára indulunk. A plébánosnál még lehet jelentkezni.
4. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után közösségünk havi szentségimádása!
5. Gyalogtúrára megyünk szombaton. Csütörtök estig a plébánosnál lehet jelentkezni.

Jún. 25.
1. Istennek hála a zarándoklatunkért, a résztvevőkért, a kapott kegyelmekért…
2. Következő vasárnap lesz az évente szokásos „Péter-fillér gyűjtés”…
3. Szent László királyunk ünnepe kedden lesz.
4. Az augusztusi lelkigyakorlatra, akik még nem adták le a jelentkezési lapot, következő vasárnapig tegyék meg, mert a létszámot jelentenünk kell!
5. Bíboros atya pünkösdhétfői beszédével és úrnapi körlevelével hivatalosan is megnyitotta a készületet a 2020. szeptemberében Budapesten rendezendő 52. Eucharisztikus Világkongresszusra. - Közös beszélgetésre hívok mindenkit, együtt megálmodni, majd megvalósítani, hogyan tudjuk az Eucharisztiát egész keresztény életünk forrásává tenni az elkövetkezendő három évben (és azután is) plébániánkon. Az első eucharisztikus együttgondolkodás időpontja június 27. (kedd) az esti szentmise után. - Addig is érdemes áttanulmányozni az Úrnapi Körlevelet és lehet gyűjteni a személyes tapasztalatokat és ötleteket…

Jún. 18.
1. Úrnapját, az Oltáriszentséget ünnepeljük. A délelőtti szentmise kapcsán, a szokott útvonalon körmenet tartunk. Minden, közösségünkhöz tartozó testvérünkre számítunk!
2. A nyáron nincsenek hittanórák. Életige összejövetel viszont minden hónapban lesz, most csütörtökön este is! Szeretettel hívunk mindenkit lelki töltekezésre!
3. Pénteken Jézus Szíve ünnepe. Az esti szentmise után szokás szerint szentségimádás, benne Jézus Szíve litánia.
4. Szombat reggel nem lesz szentmise templomunkban, mert 7 órakor indul az autóbuszunk a zarándoklatra. Uticél: Kalocsa - Báta http://www.szentver-bata.hu/

Jún. 11.
1. A 10 órai szentmisében adunk hálát a mögöttünk lévő hittanos év kegyelmeiért – Te Deum! Szentmise után pedig a jelentkezetteknek közös ebéd a plébánián (agapé), melyre szívesen fogadunk süteményeket is. 
2. Délután 4 órakor az ANDOR ILONA GYERMEKKAR kamarakórusának hangversenyére hívunk mindenkit templomunkba.
3. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc- Díjas, Érdemes Művész templomi előadására 12-én (holnap) este 7 órakor. - A műsorban megzenésített versek, dalok a hitről, a hazáról és a szeretetről szólnak. Részletek a faliújságunkon. Az ingyenes programra szeretettel várjuk a családtagokat, barátokat, ismerősöket. Lélekemelő, szép művészi élményben lesz része mindenkinek!
4. Kerékpár túra lesz szombaton. Indulás a reggeli szentmise után.
5. Egy hét múlva Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe. Szokás szerint a 10 órai szentmise kapcsán körmenetet tartunk az Istvánmezei Lakóparkot megkerülve, a múlt évihez hasonlóan. Ez lehet a 2020-as Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszusra való készület közös nyitánya…
6. Lassan befejeződik plébániánk homlokzatának felújítása. Közben elkezdődött templomunk két ablakának – védőüvegének – szükséges cseréje is. Utóbbi másfél millió Ft-ba kerül. Ehhez is kérjük templomunkba járó híveink adományait. Isten fizesse meg!
7. Még lehet jelentkezni a június 24-i kalocsai – bátai zarándoklatunkra!
8. Ugyancsak várjuk a jelentkezőket a nyári – péliföldi – felnőtt (gyermek nélküli) lelkigyakorlatunkra (aug. 12-15.) – a szálláshelyek lefoglalása miatt e hónap végéig!
9. Már egy páran jelezték, hogy szeretnének bérmálkozni. E hónap végéig lehet jelentkezni a plébánosnál, hogy majd elkezdhessük a közös felkészülést.
10. Néhány évvel ezelőtt járt már templomunkban a biberachi fiúkórus. Koncertet adtak templomunkban és megismerkedtek Budapesttel. Közösségünk tagjai szállásolták el őket "befogadó családokként". - Idén nyáron (aug. 1-3. között) ismét Budapestre látogat a 45 fős kórus, és mivel nagyon jó élmények maradtak meg bennük rólunk, ismét a templomunkat választották koncert-helyszínül, és szállást is tőlünk kértek.
Mivel a fiúk életkora 10-24 éves korig terjed, a kisebb fiúk számára (kb. 23 fő) olyan befoga-dó családokat keresünk, akik legalább 2 fiút be tudnak fogadni két éjszakára. Tehát 8-10 befogadó család jelentkezését várjuk. A nagyobb fiúk (14 év fölöttiek) a plébánián kerülnek elszállásolásra. Kérjük, hogy aki vállalkozik 2-3 német fiú befogadására, minél előbb jelentkezzen Károly atyánál.

Jún. 4.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér 9.15-kor kezdődik.
2. Pünkösdhétfőn Máriaremetén lesz a Karizmák ünnepe, sok színes programmal, de. 10-től a du. 3 órai záró szentmiséig. Mindenki hivatalos… Templomunkban este 6-kor lesz szentmise.
3. Bábdarab lesz szerdán du. 5 órakor a plébánián.
4. Csütörtök este Film klub lesz.
5. A hittanos év zárószentmiséje – Te Deum – egy hét múlva lesz, majd szeretetlakoma a plébánián. Az ebéd főzés miatt (létszám!) csütörtök estig kérjük a jelentkezéseket!
6. Jövő vasárnap du. 4-kor az "Andor Ilona gyermekkar" szerepel templomunkban. Érdemes meghallgatni őket!
7. Plébániai újságunk pünkösdi számát mindenki figyelmébe ajánljuk!

Máj. 28.
1. Már vételezhető a Rózsafüzér Királynéja újságunk pünkösdi száma!
2. Még lehet jelentkezni az autóbuszos zarándoklatunkra, mely jún. 24.-én szombaton lesz, Kalocsa-Báta állomásokkal.
3. Már lehet jelentkezni az augusztusi lelkigyakorlatunkra (jelentkezési lap kitöltésével), mely Péliföldszentkereszten lesz, augusztus 12-15-ig.
4. Elsőpéntek következik. Este közösségünk szentségimádása.
5. Egy hét múlva Pünkösd ünnepe, elsővasárnap: 9.15-től havi közös rózsafüzér-imánkkal.

Máj. 21.
1. Ma van a Tömegtájékoztatás Világnapja. Ajánljuk mindenkinek Ferenc pápa üzenetét (ld. Faliújságunkon és Honlapunkon).
2. Folytatódnak a májusi litániák, a szentmisék után, ill. vasárnap a délelőtti szentmise előtt.
3. Még lehet jelentkezni az autóbuszos zarándoklatunkra, mely jún. 24.-én szombaton lesz, Kalocsa-Báta állomásokkal.
4. Már lehet jelentkezni az augusztusi lelkigyakorlatunkra (jelentkezési lap kitöltésével), mely Péliföldszentkereszten lesz, augusztus 12-15-ig.

Máj. 14.
1. Szeretettel hívunk mindenkit május 16-án az esti szentmise, ill. litánia után Lothringer Éva szociális testvér Családi gubancbogozó címmel tartott előadására és az utána tartott beszélgetésre, fórumra…
2. Zarándoklatra megyünk autóbusszal június 24.-én szombaton, Kalocsa – Báta állomásokkal. A részvételi díj 4.000 Ft. Május 31-ig kérjük a jelentkezéseket, 2 ezer Ft foglaló befizetésével.
3. A Rózsafüzér titkai címmel színes kiadvány vásárolható!
4. A délelőtti szentmise kapcsán keresztény könyveket és filmeket árusít az Etalon kiadó.

Máj. 7.
1. Elsővasárnap… De. 9-kor közös rózsafüzér ima + májusi litánia. A 10 órai szentmisén a Shalom Katolikus Közösség szolgál, majd vásárolhatunk „termékeikből” is…
2. Ma Papi hivatások vasárnapja és Anyák napja is van. Az édesanyák a 10 órai szentmise kapcsán külön áldásban részesülhetnek. – Imáinkkal kísérjük e két fontos hivatásra kiválasztottakat!
3. A Roki-délután 15 órakor kezdődik a plébánián. A Játék-délután keretében folytatjuk törökországi utunkat: Konya (Ikonium) Ankara, Istambul útvonalon.
4. Kedves ROKI-s anyukák, keresztanyukák, nagymamák, dédmamák! Anyák napja alkalmából sok szeretettel várlak benneteket május 9-én, kedden este 8-tól kb. 10-ig a plébánián egy kis kikapcsolódásra, lélekfrissülésre, lélekerősítésre. Az "ajándék" egy női meseterápiás alkalom lesz (nem gyerekeknek, nem gyerekekről), nektek, rólatok szól majd minden. - Jelentkezés (és bővebb információ, ha valakinek kérdése lenne): 06 20 543 82 94 telefonszámon, vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Szeretettel: Kissevichné Hajni
5. Film-klub lesz csütörtökön, 19 órai kezdettel.
6. Szombaton lesz az Élő Rózsafüzér Zarándoklat Budapest körül. Plébániánk most az 1. szakaszt választotta, két közös indulási lehetőséggel:
- Teljes út: Keleti pu.-ról 6.35-kor induló vonattal Máriabesnyőre (innen indul a zarándoklat).
- Rövidebb út: Őrs vezér térről 8.56-kor induló Hévvel Gödöllőre (itt lehet csatlakozni, a Szentháromság templomnál). – A zarándoklat záró miséje 19 órakor a kerepesi Szent Anna templomban lesz.
7. Jövő vasárnap a délelőtti szentmise kapcsán keresztény könyveket és filmeket árusít az Etalon kiadó

Ápr. 30.
1. Ma könyörgő nap van a jó termésért (búzaszentelő).
2. Hétfőn, május 1. Kezdődnek a májusi litániák! Hétköznapokon a szentmisék után, vasárnap pedig a 10 órai szentmise előtt. – Jövő vasárnap ezért 9-kor kezdődik az elsővasárnapi rózsafüzér ima. – „Máriát dicsérni, hívek jöjjetek”!
3. Csütörtökön este Felelősök Fóruma lesz.
4. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után litánia, majd közösségünk havi szentségimádása.
5. Szombaton kerékpár túra!
6. Egy hét múlva könyörgő nap lesz papi hivatásokért
7. Jövő vasárnap anyák napja lévén, külön áldásban részesítjük az édesanyákat. A szentmisén a Shalom Katolikus Közösség lesz vendégünk. Zenélnek is, majd szentmise után termékeikből vásárolhatunk. Részletek a faliújságunkon!
8. Első vasárnap Roki-délután is lesz, 15 órai kezdettel.

Ápr. 23.
1. Ma van az Isteni irgalmasság vasárnapja. Teljes búcsú nyerhető ezen a napon a szokásos feltételek mellett... 
2. A 10 órai szentmisében a betegek szentségében részesülhetnek, akik előzetesen jelentkeztek és felkészültek.
3. Szombaton reggel nem lesz szentmise, mert du. 2-kor esküvővel, fél 6-kor pedig házassági évfordulóval lesz szentmise!
4. Jövő vasárnap, könyörgő nap lesz a jó termésért – búzaszentelés!

Ápr. 16. Húsvétvasárnap
1. Miután megünnepeltük a „Húsvéti szent háromnapot”, a délelőtti 10 órai szentmise kapcsán az utcára is kivisszük örömünket, reményünket: a Feltámadt Jézust! A szokott útvonalon tartjuk a húsvéti körmenetet: Cházár A. u. –Abonyi -Szabó J.- Thököly út. Jöjjünk: imádkozva énekeljünk, tegyünk tanúságot a világ előtt is a köztünk élő Jézusról!
2. Húsvéthétfőn is lesz de. 10-kor és este 6-kor szentmise.
3. Kedden folytatódnak a hittanórák.
4. A péntek esti szentségimádás után F. Balázs kispapunk előadást tart a plébánián a Szentföldről.
5. Szombaton kirándulni, ill. gyalogtúrára megyünk. Vonattal indulunk. A terv olvasható a rokihittanos listán. Jelentkezés csütörtök estig Károly atyánál!
6. Egy hét múlva lesz az Isteni irgalmasság vasárnapja. A 10 órai szentmisén a betegek szentségében lehet részesülni. Jelentkezni még lehet a sekrestyében, vagy az irodában. Felkészülés már volt… és szentgyónás is szükséges!

Ápr.  9.
1. A múltvasárnapi, szentföld javára való gyűjtés eredménye: 72.450 Ft. Isten fizesse meg!
2. Köszönetet mondunk a tegnapi munkálatokért, húsvéti nagytakarításért és a külön adományokért! Isten fizesse meg, kinek-kinek!
3. Virágvasárnap. Kezdődik a nagyhét. A délelőtti szentmisét a Cházár A. u-i sekrestye bejáratnál kezdjük, barkaszenteléssel. Majd körmenetben vonulunk a főbejáraton a templomba.
4. A hétfő esti szentmise után (felnőtt hittan helyett) a hittanteremben Elek Péter testvérünk ajándékoz meg bennünket: Nagyböjti zongora est
5. Nagycsütörtökön délelőtt 10-kor kezdődik a Bazilikában a krizmaszentelési szentmise.
6. Húsvét ünneplését templomunkban csütörtök este 6 órakor kezdjük.
7. A Szent három nap részletes menetrendje plébániánk újságjában, és a templom bejárati ajtaján, és honlapunkon is olvasható. Igyekezzünk minden szertartáson részt venni, mert így alkot egészet a Húsvét!
8. Külön felhívom a figyelmet a húsvétvasárnapi körmenetre. Nagy lehetőség, hogy nyilvánosan is megvalljuk hitünket – együtt a Rózsafüzér Királynéja plébánia közössége!
9. A Húsvét utáni vasárnapon a betegek szentségében lehet részesülni templomunkban. Akik szeretnék kérni, iratkozzanak fel a sekrestyében, vagy az irodában. Természetesen szentgyónással készüljünk rá!

Ápr. 2.
1. Elsővasárnapi közös rózsafüzér lesz ¼10-től.
2. A délelőtti szentmise után Karitász-vásár lesz!
3. Szerdán, 17 órakor szeretettel várunk kicsiket nagyokkal a Plébánia Nagytermébe, ahol A szeretetre vágyó süni c. bábdarab 1. részét adjuk elő nektek! Korhatár és belépő nincsen! Mindenkit szeretettel vár: a Mandulaszem Katolikus Bábcsapat.
4. Húsvét előtti nagytakarítás és egyéb munkálatok lesznek szombaton.
5. Ma országos gyűjtés van a Szentföld javára. Az előző évi gyűjtés során a hazai katolikusok közel 59 millió forinttal segítették a szentföldi keresztényeket.
6. Egy hét múlva már Virágvasárnap (barkaszentelés, Passio)! Kezdődik a Nagyhét.

Márc. 26.
1. A 10 órai szentmisében keresztelő is lesz.
2. A délelőtti szentmise után karitász csoportunk „krumplileves-ebédet” rendez a plébánián…
3. Következő vasárnap a Szentföld javára lesz gyűjtés és Karitász vásár!
4. Egy hét múlva ¼10-től elsővasárnapi rózsafüzér imára vagyunk hivatalosak!
5. A húsvét utáni vasárnapon a betegek szentségében lehet részesülni. Felkészülési tájékoztató most kedden, a nyugdíjas hittanon lesz.
6. Idén is lesz sonka és hús vásár. Akiknek nincs e-mailjük, a Karitász faliújságon nézhetik meg a sonka és hús árakat, rendelésüket pedig a sekrestyében adhatják le március 31-ig.

Márc. 19.
1. A plébánián 3 órakor kezdődik a Roki-délután
2. Hétfőn Szent Józsefet ünnepeljük. Az esti 6-os szentmise után pedig Férfi-est lesz a plébánián.
3. Szombaton Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. Előtte, a péntek esti szentmise kapcsán külön áldásban részesítem a gyermeket váró és a gyermekre vágyókat (de szombat reggel is lesz rá lehetőség).
4. Szombat este (26-án) ne felejtsük óráinkat 1 órával előbbre állítani (nehogy elkéssünk a vasárnapi misékről)!
5. Az idei nagyböjtben is lesz KRUMPLILEVES ebéd a plébánián március 26-án a 10-es szentmise után. Ez lehetőség arra, hogy együtt, plébániánk nagy családjának közösségében  fogyasszunk el egy egyszerű ebédet, a vasárnapi ebédre szánt pénzt pedig a Karitász számára adjuk, melyet rászoruló testvéreink megsegítésére fordítanak. Jelentkezés légkésőbb március 24-ig a sekrestyében  vagy e-mailen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Az ebéd ára: Ki-ki amennyit szán a vasárnapi ebédre. Karitász csoportunk szeretettel hív és vár mindenkit!

Márc. 12.
1. Márc. 15. templomunk éves szentségimádási napja. A reggel 7-es szentmise után helyezzük ki az Oltáriszentséget imádásra, este 6-ig, amikor is szentmisével zárjuk a napot. A templom egész nap nyitva lesz. Lehet jelentkezni: ki, melyik órában tud jelen lenni?
2. Gyalogtúra lesz szombaton!
3. Jövő vasárnap 3 órától Roki-délután lesz…
4. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon az idei nagy-böjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervez országos szinten Tartós szeretet címmel. A hívek tartós élelmiszer felajánlásukat elhelyezhetik a Domonkos oltárnál március 26.-ig. (Akinek egyszerűbb, a Szent Antal perselybe is elhelyezheti adományát)
5. Az idei nagyböjtben is lesz KRUMPLILEVES ebéd a plébánián MÁRCIUS 26-án a 10-es szentmise után. Ez lehetőség arra, hogy együtt, plébániánk nagy családjának közösségében  fogyasszunk el egy egyszerű ebédet, a vasárnapi ebédre szánt pénzt pedig a Karitász számára adjuk, melyet rászoruló testvéreink megsegítésére fordítanak. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit! Jelentkezés a sekrestyében  vagy e-mailen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Az ebéd ára: Ki-ki amennyit szán a vasárnapi ebédre.  - Április 2-án pedig Karitász vásár.
6. Holnap lesz Szentatyánk, Ferenc pápa megválasztásának (2013) évfordulója. Isten éltesse sokáig! Imádkozzunk érte… 
----------
Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívását a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre.
Kedves Testvérek!
Két esztendővel ezelőtt jelentette be Ferenc pápa, hogy meghirdeti az irgalmasság szentévét. A nemrég bezárt szentévi kapukon áthaladva arra törekedtünk, hogy irgalmasok legyünk, mint az Atya! A szentév lelki gyümölcseinek, az irgalmasság kézzelfoghatóságának az ideje köszöntött ránk nagyböjtben.
Ez a szent időszak az irgalmasság gyakorlására hív minket. Már Izajás próféta szavai utalnak erre a lelkületre: „Törd meg az éhezőnek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől! Akkor majd felragyog világosságod, mint a hajnal, és a rajtad ejtett seb gyorsan beheged. Előtted halad majd igazságod, és az Úr dicsősége lesz a hátvéded.” (Iz 58,7–8) A nagyböjti idő egyik prefációja is arra szólítja fel a hívőket, hogy a „megtisztult lélek örömével várják Húsvét szent titkának ünnepét: most többet imádkozzanak, buzgóbban gyakorolják az irgalmasság tetteit, – s az újjászületés szentségei által az istengyermekség teljességére jussanak.” (Nagyböjt I. prefáció)
Az irgalmasság tetteinek közös gyakorlására hívjuk a testvéreket, amikor idén újra meghirdetjük a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést templomainkban. Ezzel egy ősegyházi hagyományt elevenítünk fel, hiszen az első század keresztényei a kenyértörésre hozták magukkal a szegényeknek szánt adományaikat. Az ő példájukat követve, kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. A templomainkban összegyűjtött élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a Gondviselő Isten kézzelfogható szeretetét a nélkülöző családokba.
Tudjuk, hogy a katolikus családok is nehéz helyzetben vannak, és anyagi gondokkal küzdenek. Ezért nem perselygyűjtésre buzdítjuk a testvéreket, hanem arra, hogy lehetőségeikhez mérten élelmiszerrel járuljanak hozzá az Egyház segélyakciójához. Ezt megtehetik a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 19-től 26-ig. Adományaikat a Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A korábbi években meghirdetett gyűjtésünk eredményeképpen családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattunk el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük és legalább egy kilogramm adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.
Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába. Ha hívjuk a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. Köszönjük a szegényeknek szánt adományaikat!
Ferenc pápa sorai biztassanak bennünket a nagyböjti időben a megújulásra és mások megsegítésére: „A nagyböjt kedvező időszak arra, hogy intenzívebbé tegyük lelki életünket azon eszközök segítségével, amelyeket az Egyház felkínál számunkra: a böjttel, az imádsággal és az alamizsnaadás révén. Mindezek alapja az Isten Igéje, amit ebben az időszakban jóval nagyobb odafigyeléssel kell hallgatnunk és megfontolnunk. [...] Arra szólít fel bennünket, hogy nyissuk meg a szívünk ajtaját a másik ember előtt, mivel minden ember ajándék, legyen az a szomszédunk vagy akár egy szegény ismeretlen. ” (Ferenc pápa 2017. évi nagyböjti üzenetéből)

Márc. 5.
1. Istennek hála, és köszönet a testvéreknek, hogy hamvazószerdán és a tegnapi lelkinapon is sokan részt vettek, közösen kezdhettük a „szentnegyvennapot”!
2. Elsővasárnap lévén, 9.15-től közösen imádkozzuk a rózsafüzért.
3. A katolikus iskolák javára 70.940 Ft-ot tudtunk továbbítani. Isten fizessen meg a múlt vasárnapi gyűjtés résztvevőinek.
4. Köszönetet mondok az „önkéntes sekrestyéseknek”, akik majd egy évig szolgálták közösségünket. Március 1-től ismét szolgálatba állt az egyik régi sekrestyésünk (Bánáthyné Marika), fogadjuk szeretettel!
5. Csütörtökön az esti szentmise után a Film klub keretében a Szentföldre látogatunk: Jézus lábanyomán…
6. Nagyböjtben minden pénteken az esti szentmise után közösen imádkozzuk a keresztutat.
7. Engesztelő imaóra lesz egy hét múlva a délelőtti szentmise után.

Febr. 26.
1. Ma könyörgő nap van a világ éhezőiért. Imádkozzunk értük… és amit tudunk, környezetünkben pedig tegyük meg!
2. Hamvazószerda következik (szigorú böjt és hústilalom). Templomunkban reggel 7-kor és este 6-kor is lesz szentmise – hamvazkodási lehetőséggel. Ezzel kezdetét veszi a nagyböjti idő. - Részleteket olvashatunk a most megjelent újságunkban!
3. Nagyböjtben a péntek esti szentmisék után közösen imádkozzuk a Keresztutat.
4. Nagyböjti lelkinapunk szombaton reggel ½9-kor kezdődik. Szentmise 13 órakor lesz (reggel nem!), majd közös ebéddel folytatódik.
5. Egy hét múlva – elsővasárnap – ¼ 10-kor közösségünk havi rózsafüzér imája.
6. Ahogy már hirdettük is, ma országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára.

Febr. 19.
1. Hála és köszönet a közös farsangunkért: mindazoknak, akik megajándékoztak bennünket, de a résztvevőknek is…
2. Templomunk volt plébánosának – Dióssi Kornél domonkos atya – temetési miséje szerdán, déli 12 órakor lesz, majd du. 2-kor pedig a temetése, a rákoskeresztúri temetőben.
3. A képviselőtestületnek pénteken a szentségimádás után lesz a zárszámadó gyűlése.
4. Szombaton 9-kor lesz közös indulás templomunk elől a „0-100 éves” kirándulásra. A Normafáig tömegközlekedéssel, onnan pedig gyalog, Makkosmáriáig. Szeretettel hívjuk a gyermekes családokat is! – Akinek kedve, ereje lesz, tovább is folytathatja a túrát!
5. Jövő vasárnap könyörgőnap lesz a világ éhezőiért.
6. Egy hét múlva a katolikus iskolák javára lesz országos gyűjtés.

Febr. 12.
1. Világszerte a Házasság hetét ünneplik, különböző módokon… Templomunkban a 10 órai szentmise kapcsán külön áldásban részesülhetnek a házaspárok, majd közös ebéd a plébánián…
2. Holnap este a Felnőtt hittan is házasság témában lesz, kedden jegyesek összejövetele, 
3. Február 18-án, szombaton tartjuk az idei farsangunkat, a templommal szomszédos OKISZ épületben. 15:30 órától van a gyülekező, és 16:00 órától kezdődnek a közös programok. Felkérjük a kedves testvéreket, hittanos csoportjainkat, a gyerekeket, családokat, hogy bibliai jelmezekkel, műsorokkal tegyék színessé az estét. Mindenféle étel, ital adományt elfogadunk. Várunk mindenkit, kicsiket, nagyokat, mindazokat, akik szeretnék megajándékozni a másik testvért, jelenlétével, jelmezével, műsorával, segítségével. A segítőket 13 órától várjuk a plébániánkra, akik asztalok, székek pakolásában, szendvicsek készítésében, valamint hurcolkodásban részt tudnak venni. - Kulturális csoport.
4. Két hét múlva pedig (25-én) „0-100 éves” kirándulás: Normafa-Makkosmária + még, aki szeretne, túrázhat tovább…
5. Közkívánatra újra indul a Vándor Biblia! Vasárnaptól vasárnapig lesz egy-egy családnál. A sekrestyében, vagy az irodában lehet feliratkozni!
6.Tegnap hajnalban elhunyt Dióssy Kornél domonkos szerzetes, aki 2000-2006 között itt volt plébános.

Febr. 5.
1. Örülök, hogy nemcsak vasárnapi keresztényeink vannak! Többen itt voltak a csütörtöki és pénteki alkalmakon is (gyertyaszentelés, gyermekek megáldása, Balázs-áldás)! – Betegeinknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!
2. Köszönöm a szombati jelenlétet is, melyre mindenki meg volt híva. Sok munkát elvégzett templomunkban és plébániánkon a „Munkás Szent József Kör”, melynek bárki tagja lehet! Legközelebb márc. 11-én lesz hasonló megmozdulás, de bármelyik nap lehet tenni valamit közösségünkért!
3. Szombaton lesz a Szűzanya lourdesi jelenésének évfordulója és a Betegek világnapja. Itt jegyzem meg, hogy templomunkban Irgalmasság vasárnapján (ápr. 23) lesz lehetőség a betegek szentségét felvenni. Egyénileg, ha szükséges, bármikor lehet kérni.
4. Jövő vasárnap kezdődik a Házasság hete. A 10 órai szentmise kapcsán házaspárok megáldása lesz, majd a plébánián közös ebéd, együttlét.
5. A Csíkszerda kórus péntek, szombat és vasárnap is itt lesz templomunkban. Amint a faliújságokon is olvasható, a belépéshez előzetes regisztráció szükséges.
6. Plébánián farsangja két hét múlva, 18-án délután lesz. Tartalmas készületet kívánok!

Jan. 29.
1. Felelősök Fóruma (FEFO) lesz a kedd esti szentmise után.
2. Csütörtökön (febr. 2.) Gyertyaszentelő Boldogasszony – Urunk bemutatásának - ünnepe. – Az esti 6-os szentmisén ünnepélyes gyertyaszentelés és a gyermekek megáldása lesz templomunkban.
3. Elsőpéntek következik, közösségünk szentségimádása! – Egyben Szent Balázs ünnepe is, „Balázs-áldással”! (Balázs-áldásban már csütörtök este is lehet részesülni!)
4. Szombaton általános szerelés, műszaki munkák, takarítás lesz a plébánián, templomban. Férfi és női segítőket várunk!
5. Egy hét múlva elsővasárnap, ¼10-től plébániánk közös rózsafüzér imája. Szentmise után pedig keresztelő is lesz.
6. Az idén külön lelkigyakorlat lesz a felnőtteknek (gyermekek nélkül). Időpontja: aug. 12-15. Helyszín: Péliföldszentkereszt. Minden felnőtt testvérünket szeretettel hívom és várom! A részleteket később közöljük.

Jan. 22.
1. A 10 órai szentmisén lesz katekumeneink következő állomása: A hit megvallásának szertartása. Imádkozzunk értük!
2. A Roki-délután (3 órai kezdettel): 'Locsogás a vízről' címmel ismeretterjesztő előadás hangzik el, azzal a céllal, hogy ismerjük meg az egyik köznapi csodát, amelynek jellemzői Isten fantasztikus ötleteiként a vizet világban egyedivé és általa a világot élhetővé és élvezhetővé teszi. Előadó: Dr. Zsombok György. – Majd játékokkal folytatjuk…
3. Idei farsangunk február 18-án lesz. Már lehet készülődni vallásos jelmezekkel, jelenetekkel, vidámságokkal…

Jan. 15.
1. Ma van az Elvándorlók és menekültek világnapja. Imádkozzunk értük…
2. Ma kezdődik az Imanyolcad a Krisztus-hívők egységéért. Holnap, hétfő este 6-kor nálunk lesz az Ima-est. Ezért az esti szentmise 5 órakor kezdődik. – Plébániánk újságjában részletek és imádságok találhatók az Imahétről.
3. Jövő vasárnap 15 órakor Roki-délután lesz a plébánián!

Jan. 8.
1. A ma délelőtti szentmise után Engesztelő imaóra lesz.
2. A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja, ill. képzést indít számukra. Részletek faliújságunkon olvashatók.
3. Egy hét múlva, január 15-én kezdődik az Imahét a Krisztushívők egységéért. Nálunk 16-án, hétfő este 6 órakor lesz ökumenikus összejövetel. Ezért kivételesen az esti szentmise 5 órakor lesz! – Részletek Újságunk karácsonyi számában olvashatók!

Jan. 1.
1. Január 1. Újév, Szűz Mária Isten Anyja ünnepe és a Béke világnapja. Ferenc pápa üzenete honlapunkon is olvasható.
2. Elsővasárnap lévén ¼ 10-től közösen imádkozzuk a rózsafüzért.
3. A felnőttek számára hétfőn már folytatódnak a hittanok!
4. Jan. 6. péntek, Vízkereszt ünnepe. A szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban este 6-kor lesz szentmise, vízszenteléssel. – Elsőpéntek lévén, havi közös szentségimádás is lesz.
5. Vízkereszt után szokás kezdeni a ház-, ill. a lakásszenteléseket. Természetesen az év bármelyik napján szívesen megyek, ahová hívnak.
6. Szombaton évadnyitó gyalogtúra lesz. A jelentkezéseket csütörtök estig kérem.
7. Egy hét múlva Urunk megkeresztelkedését ünnepeljük.